• 14.06.2016. (14:05)

    Obične priče

    Čevapi se jedu za doručak

    “Baka bi me prije škole, bar jednom sedmično, vodila na doručak u Malu čaršiju u ćevabdžinicu kod neke njene kone. Poslije sam upoznala neke ljude koji su se čudom čudili otkud ćevapi za doručak. Ne znam kako kod vas, ali u mojoj familiji se za ručak isključivo jelo kašikom (da nam se kojim slučajem ne zapetljaju crijeva). Ćevapi su se jeli za doručak”, piše Priroda i društvo.

  • Slične vijesti

    06.05.2015. (07:53)

    Poznamo se po mirisu

    Kako Hrvatsku i ostatak Balkana vide strani novinari

    Cevapi Club novinarski je kolektiv koji piše o Balkanu, a čine ga novinarka Laetitia Moreni iz Francuske, Giovanni Vale iz Italije i rođeni Britanac Paul Prescott. Portal potvrđuje, koliko god se nekima u Hrvatskoj od toga dizala kosa na glavi, da stranci Lijepu Našu vide kao dio Balkana i da u tome nema ništa loše. “Kao što Italija nije samo pizza, niti je Francuska isključivo sir i vino, gastronomija Balkana se ne može ograničiti na ćevape. Ali to je simboličko jelo: naći ćete ga u cijeloj regiji”, poručuju. T-Portal

    12.03.2015. (16:54)

    Miješano meso

    Ćevap-diplomacija za bolje odnose na Balkanu

    Prvi potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić prije povratka u Beograd posjetio je poznatu zagrebačku pečenjarnicu Mitnica na Črnomercu, u narodu poznatu pod imenom ‘Kod Srbina’. Ćevapima se počastila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prilikom prošlotjednog posjeta BiH. Po svemu sudeći, na području bivše Jugoslavije rađa se novi oblik diplomacije: Ćevap-diplomacija, piše T-portal.

  • Slične vijesti

    22.08.2015. (09:12)

    U Njemačkoj znanstvena konferencija o – ćevapima

    Iscrpnije...
    06.05.2015. (07:53)

    Poznamo se po mirisu

    Kako Hrvatsku i ostatak Balkana vide strani novinari

    Cevapi Club novinarski je kolektiv koji piše o Balkanu, a čine ga novinarka Laetitia Moreni iz Francuske, Giovanni Vale iz Italije i rođeni Britanac Paul Prescott. Portal potvrđuje, koliko god se nekima u Hrvatskoj od toga dizala kosa na glavi, da stranci Lijepu Našu vide kao dio Balkana i da u tome nema ništa loše. “Kao što Italija nije samo pizza, niti je Francuska isključivo sir i vino, gastronomija Balkana se ne može ograničiti na ćevape. Ali to je simboličko jelo: naći ćete ga u cijeloj regiji”, poručuju. T-Portal

    12.03.2015. (16:54)

    Miješano meso

    Ćevap-diplomacija za bolje odnose na Balkanu

    Prvi potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić prije povratka u Beograd posjetio je poznatu zagrebačku pečenjarnicu Mitnica na Črnomercu, u narodu poznatu pod imenom ‘Kod Srbina’. Ćevapima se počastila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prilikom prošlotjednog posjeta BiH. Po svemu sudeći, na području bivše Jugoslavije rađa se novi oblik diplomacije: Ćevap-diplomacija, piše T-portal.