ICT

Četvrtak, 07.04.2016.

Tagovi: Moje tvoje naše

  • 00:22

11. festival "Moje, tvoje, naše" u Rijeci

Piše: Radoslav Dejanović

Danas se u Rijeci otvara tradicionalna manifestacija "Moje, tvoje, naše" u organizaciji udruge Drugo more. Kao i svaki put, i ovogodišnja manifestacija bavi se društvenim pitanjima čije se granice razlijevaju u svijet digitalnog, prožimajući i fizički i virtualni aspekt društvenog bića. Tema ovogodišnje manifestacije je nadzor - rekli bismo, upravo "timely" izabrana tema!

Manifestacija započinje u četvrtak u 20 sati izložbom "Crna komora" u Malom salonu (sudjeluju Jacob Appelbaum i Ai Weiwei, Zach Blas, James Bridle, Émilie Brout i Maxime Marion, Simon Denny, Jill Magid, Metahaven, Laura Poitras, te Evan Roth), a nastavlja se kroz petak i subotu radionicom, prezentacijama i diskusijama, redom vezanim uz cyber-prostor i problem zaštite privatnosti.

Ulaz na izložbu, diskusije i radionicu je besplatan (potrebno je samo na vrijeme rezervirati mjesto na radionici), a više o programu, performansu i gostima možete saznati ovdje.

Problem privatnosti u virtualnom ali i stvarnom svijetu vrlo je ozbiljno pitanje, pa bi zato svi domoljubno nastrojeni, slobodnomisleći, samokoalirajući građani i e-građani morali prisustvovati ovoj manifestaciji. Nema ulaznica, nije potreban potpis kod javnog bilježnika. Sa sobom ponesite samo mozak.

Izvor: Monitor.hr