Društvo, Hrvatska

Ponedjeljak, 20.03.2017.

Tagovi: fondovi EU, decentralizacija

  • 13:21

120 milijuna eura iz EU fondova za decentralizaciju Hrvatske

120 milijuna eura osigurano je iz fondova Europske unije za decentralizaciju RH - službeno se projekt zove Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, a konkretno će novci otići u Beli Manastir (uključujući Dardu), Benkovac, Knin, Petrinju i Vukovar.

Dakle, odabrano je pet pilot područja za testiranje novog pristupa i početak procesa decentralizacije a indikativa maksimalna predviđena alokacija po gradu iznosi oko 23 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda.

Predstavnici jedinica za intervencijski plan predstavili su sljedeći korak koji očekuje sva pilot područja, a to je provedba intervencijskih planova s naglaskom na pozive na dostavu projektnih prijedloga.

Aktivnosti i rezultati oba predstavljena projekta doprinijeli su uspostavi metodološkog, strateškog i institucionalnog okvira te dovršetku svih pripremnih aktivnosti na središnjoj i lokalnoj razini za početak provedbe Programa čiji je cilj poboljšati cjelokupnu gospodarsku sliku i povećati atraktivnost življenja stanovništva u odabranim pilot područjima.

Izvor: MRRFEU