Hrvatska, ICT, Internet, Zanimljivosti

Četvrtak, 03.02.2011.

Tagovi: Amazone Kindle, Kindle, Visual Basic.NET, priručnik

  • 10:50

Praktično & korisno

Besplatna knjiga na hrvatskom za Amazone Kindle

Informacije iz knjige možete primjeniti na bilo koju verziju Visual Studija ili nekog besplatnog Visual Basic.NET programskog alata koji koristite. Knjiga je objavljena u .prc formatu te je možete čitati na računalu, android smartphoneu/tabletu ili Amazon Kindle-u.

Od danas je na adresi www.tomislav.com dostupna besplatna knjiga na hrvatskom jeziku za Amazone Kindle uređaj. Radi se o knjizi Visual Basic.NET Škola koja pokriva sve što je potrebno za ulazak u svijet programiranja pomoću .NET tehnologije. Knjiga se sastoji od 23 lekcije te se može očitati u više e-book formata.

Knjiga je već neko vrijeme dostupna na internetu, a ovo je posebno besplatno izdanje za Amazon Kindle uređaje. Samim time ova knjiga postaje jedna od prvih
Kindle knjiga objavljenih na hrvatskom jeziku. Kako ni Amazon još uvijek ne podržava hrvatski jezik kod objave knjige, ne čudi trenutni posvemašnji manjak knjiga za Kindle uređaj na hrvatskom jeziku.

Visual Basic.NET Škola namijenjena je svakom čitatelju koji ima želju ući u svijet programiranja pomoću .NET tehnologije. Cijela škola pisana je jednostavnim rječnikom tako da nitko ne bi trebao imati problema sa razumijevanjem teksta. Visual Basic.NET školu čine 23 lekcije koje Vas vode od instaliranja osnovnih alata potrebnih za rad do izrade vlastitih aplikacija u .NET-u. Knjiga u tiskanom izdanju ima 60 stranica.

U samoj knjizi koristi se Visual Studio 2003 kao glavni alat, ali informacije iz knjige možete primjeniti na bilo koju verziju Visual Studija ili nekog besplatnog Visual Basic.NET programskog alata koji koristite. Knjiga je objavljena u .prc formatu te je možete čitati na računalu, android smartphoneu/tabletu ili Amazon Kindle-u.

Autor je knjigu počeo pisati na svom blogu, gdje je objavio prvih nekoliko lekcija. "Nakon toga javljali su mi se mnogi, od učenika iz viših razreda osnovne škole, preko srednjoškolaca pa sve do studenata i hobista", kaže autor. Tomislav Ivančić se inače programiranjem i web designom bavi preko sedam godina, te kaže da je knjigu napisao baš zbog nedostupnosti web materijala vezanih za ovu tematiku na hrvatskom jeziku.