Film, Zagreb

Ponedjeljak, 17.04.2017.

Tagovi: Werner Herzog, Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta, Dokukino KIC

  • 23:03

Herzogov novi film od srijede u kinima

Nakon premijere na 14. Human Rights Film Festivalu hvaljeni dokumentarac njemačkog režijskog velikana Wernera Herzoga 'Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta' dolazi u redovnu kino distribuciju. Film koji otkriva koliko nam zapravo život ovisi o nevidljivoj mreži informacija, magičnome Internetu, možete od 19. travnja gledati u Preradovićevoj 5

Nakon što je proveo godine istražujući ekosustave Amazone, Sahare, Južnog pola i australskih divljina, Werner Herzog svoju je kameru usmjerio u digitalne krajolike. Filmom Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta istražuje zakonitosti novog, neopipljivog realiteta na koji se sve snažnije oslanja cjelokupna ljudska egzistencija. Mješavinom filma-eseja i istraživačkog dokumentarca Herzog iz perspektive iskusnog skeptika daje novi, provokativni kut gledanja na tehnologiju koja nas okružuje. Pritom intervjuira neke od najuglednijih pionira interneta, robotike i umjetne inteligencije, uključujući i slavnog tech-biznismena i inovatora Elona Muska.

Hoće li roboti nogometaši u budućnosti moći pobijediti Messija ili Ronalda? Kako ćemo s Marsa komunicirati sa Zemljom? Što bi se dogodilo da odjednom nestane Interneta? – samo su neka od pitanja na koje Herzog traži tehnološke, sociološke i etičke odgovore u svome filmu.

Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta od srijede 19. travnja igra u Dokukinu KIC (Facebook event), a uskoro će se pojaviti i na programu kina u Puli, Splitu, Zagrebu i Rijeci te drugim hrvatskim gradovima.