Gospodarstvo, Hrvatska, ICT

Ponedjeljak, 01.03.2010.

Tagovi: CeBIT

  • 12:32

Hrvatske tvrtke četvrti put zajedno na CeBIT-u

Nastup hrvatskih tvrtki većinom će financirati institucije s ciljem privlačenja stranog kapitala u Hrvatsku te izvoza hrvatskih usluga i proizvoda na međunarodna tržišta

Hrvatske IT tvrtke u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, Središnjim državnim uredom za e-Hrvatsku, Agencijom za promicanje izvoza i ulaganja, te Hrvatskom gospodarskom komorom po četvrti put zajednički nastupaju na CeBIT-u, najvećem sajmu ICT industrije u svijetu, koji se održava od 2. do 6. ožujka u njemačkom Hannoveru.

Hrvatske tvrtke nastupit će u najvećem broju do sada, na zajedničkom štandu koji će biti podijeljen na tri dijela: Inovacija (na kojem će se predstaviti tvrtke pobjednice VIDI e-novation awards za 2009.), Suradnja (uključuje IKS CLUSTER kao i tvrtke samostalne izlagače), Institucije (dio štanda na kojem će se predstaviti podrška MINGORP-a, SDU e-Hrvatska, APIU i HGK).

Na CeBIT-u će se tako predstaviti članovi IKS CLUSTER-a (ABBA, DIALOG, ESCAPE, EXCEL Computers, JWARE, MONO, SPIN Informatica, STUDIO AT, WEB IT, BIOS Business Incubator), ECHO, BLANCOM, KING ICT, Trillenium, ELMA Kurtalj i FER – CADIAL.

Marijan Frković, direktor centra za informatiku i statistiku HGK, izjavio je povodom zajedničkog nastupa na CeBIT-u: "U Hrvatskoj posluje više od 2630 tvrtki iz područja informacijskih tehnologija. Mnoštvo malih IT tvrtki ne može opstati na malom hrvatskom tržištu, pa zbog toga moraju intenzivirati rad na vlastitom preustroju, okrupnjavanju, formiranju klastera, jačanju konkurentske sposobnosti i pronalaženju poslovnih partnera u svijetu. Da bi to ostvarile trebaju prilagođavati svoju informacijsku ponudu zakonodavstvu i potrebama međunarodnog tržišta. CEBIT je prilika za mijenjanje sadašnjeg nezadovoljavajućeg stanja."

Više na www.connect2croatia.com.

Izvor: Monitor.hr