Glazba, Hrvatska

Četvrtak, 11.01.2018.

Tagovi: Tus Nua

  • 18:18

Hrvatski bend Tús Nua ima pjesmu dana na utjecajnom američkom radiju

Poznati i utjecajni američki radio KEXP izabrao je pjesmu hrvatskog benda Tús Nua 'Fight' za pjesmu dana. KEXP je smješten u Seattleu, pušta alternativnu i indie glazbu te je jedan od najutjecajnijih američkih radija te vrste glazbe, a 'Fight' su u utorak držali kao pjesmu dana na radiju. 'Fight' se nalazi na prvom albumu Tús Nua 'Horizons' kojeg će američka izdavačka kuća Weltraum-Wal Records uskoro objaviti na kazeti i na njihovom tržištu.

Album 'Horizons' ovog zagrebačkog ženskog benda našao se na brojnim top listama najboljih albuma 2017. godine, na njemu je ukupno 9 pjesama, a uz standardnu postavu benda (Jordi Ilić, Jelena Božić, Matea Milevoj), na nekoliko pjesama su gostovale članice benda Žen, bubnjarka Sara Ercegović i Eva Badanjak na synthu, zatim Ivana Picek (Pi) kao back vokal, basistica Lucija Potočnik (Irena Žilić, ex Mika Male), te bubnjar Goran Grey (###).

Album 'Horizons' može se poslušati i besplatno preuzeti na službenom Bandcampu benda ovdje. Bend 13. veljače svira u zagrebačkom Rockmarku, 15.2. u Szegedu, 17.2. u Beogradu te 23.3. u Zadru, nakon čega će uslijediti turneja po regiji i ostatku Europe.