Zagreb

Petak, 19.05.2017.

Tagovi: Mapiranje Trešnjevke, Janes Walk

  • 13:51

Jane's Walk: Upoznavanje zagrebačkih kvartova kroz šetnju

Centar za kulturu Trešnjevka organizirao je seriju kvartovskih šetnji s ciljem boljeg upoznavanja Zagreba pod nazivom Jane's Walk. Ovog vikenda šeta se po Maksimiru i Zapruđu.

Prva šetnje održat će se u subotu 20. svibnja u 17 sati. Voditelj šetnje Fakultetskim dobrom – nekadašnjim starim maksimirskim majurom, je Antonio Jurčev. Sastanak šetača bit će na križanju Maksimirske ceste i Ulice Fakultetsko dobro (istočni ulaz u Zoološki vrt).

U nedjelju 21. svibnja šetnju Zapruđem i Utrinama - mjestima gdje zgrade stare brže od ljudi – vodit će Petra Bilić Križan. Sastanak je kod zgrade ZET-a u Zapruđu (okretište 14-tice) u 10,30 sati.

Sve šetnje organizirane su u sklopu globalnog pokreta pod nazivom Jane's Walk koji se diljem svijeta provodi u svibnju. Koordinator zagrebačkih šetnji koje se organiziraju treću godinu uzastopce je Mapiranje Trešnjevke.

U sklopu ovogodišnjeg projekta Jane's Walk sudjelovalo je 212 gradova u 36 država svijeta na šet kontinenata, a u Zagrebu će se održati ukupno osam šetnji. Sve njih vode entuzijasti i volonteri. Do sada su održane tri šetnje, a do kraja mjeseca održat će ih se još pet.

Ako ne stignete ovog vikenda, evo rasporeda idućih šetnji:

- 26.05. 2017. (petak) : Saša Šimpraga: „Svi putevi vode u Rim“.  Sastanak ispred Sportskog centra Kozjak / Gradskog kazališta Žar ptica, Bijenička 97 u 18 sati

- 27. 05. 2017. (subota) Milan Dalmacija: „Radnička – od centra industrije do centra kapitala“. Sastanak kod stražnje strane nadvožnjaka na Strojarskoj, kod parkirališta buseva, u 16 sati

- 28. 05. 2017. (nedjelja)  GP: “Medvedski breg pod Medvedskom gorom“.  Sastanak je na okretištu autobusa Dubrava, linija ZET-a 209 za Čučerje, prije polaska autobusa koji kreće u 16,55 h (peron uz famozne Bandićeve zahode). Sama šetnja počinje na glavnom trgu uz crkvu u Čučerju u 17,15 sati

Napomena: Sve šetnje se odvijaju bez obzira na vremenske uvjete!


Evo snimki dosadašnjih šetnji:

Željeznicom od riječne do zračne luke

Glazbena šetnja Mirogojem

Od fontana do fontana