Gospodarstvo

Utorak, 11.07.2017.

Tagovi: business coaching

  • 16:00

Iz coacheve bilježnice

Javite se!

Piše: Goran Blagus

Primjećujem kako je i dalje kod mnogih poduzetnika aktualno na koji način napraviti follow-up (pratiti proces) na poslanu poruku te kako i dan danas izmišljaju sve i svašta, a na kraju ne naprave ništa od posla.

Scenarij je velikoj većini nas poznat:

  1. Poslali smo poruku / ponudu
  2. Čekamo da nam odgovore
  3. Nerviramo se jer nam nije odgovorio
  4. Razmišljamo što da napravimo
  5. Stvaramo scenarije u glavi (nisu zainteresirani, javili bi se da im je interesantno, ne želim ih smetati…)
  6. Nesretni smo jer nismo dobili odgovor
  7. Hvata nas nervoza i frustracijaI tako prođe 15 i više dana, da bi se nakon nekog dužeg vremena udostojili pitati što je bilo s našom porukom.

Hmmm… a može jednostavnije i brže. Zato i danas onako brzinski i kratko na temu kako napraviti follow-up na poslano poruku, ponudu, prodajno pismo dijelim "Javite se!" tehniku.


Subject: Javite se!

Poruka:

gđa. Perić,

javite mi se (važno je / bitno je, hitno je)!

Hvala,

Ime Prezime


Evo i nekoliko ekstra ideja:

Hitno mi se javite!
Hitno!
Brzo mi se javite!
Javite mi brzo!
Javi se! (ovaj je killer)

Primijetite kako nema prevelikog vrludanja, kako se ovdje radi o kratkoj rečenici koja ne daje previše "mesa" za razmišljanje, već samo jedna naredba / molba i gotovo.

Zapravo, tu je gotov proces (re)aktivacije follow-up procedure, jer jednom kad vam se jave ide proces pregovaranja, dogovaranja ili već ono što želite postići. Ono što je isto jako bitno, zar ne?

Sviđa vam se ovaj savjet/tehnika? Prijavite se na Business klinika mailing listu i direktno primajte tekstove o prodajnim vještinama i poslovnim tehnikama uz koje ćete unaprijediti poslovanje. Korisno, vrijedno i konkretno.Ime:


Email:


Ni mi ne volimo primati SPAM, stoga možete biti sigurni kako ga nećete dobiti od nas. Nakon prijave provjerite svoj email kako biste potvrdili svoju odluku (double opt-in).

Izvor: Monitor