Glazba, Hrvatska

Četvrtak, 07.12.2017.

Tagovi: Kries, koncerti

  • 15:21

Kries 24. veljače u Palachu

Jedan od najznačajnijih hrvatskih predstavnika world music scene, Kries 24. će veljače održati svoj prvi klupski koncert u riječkom Pallacu. Bend će donijeti svoj treći album 'Selo na okuke', izdan za britanski Riverboat Records, jednu od najvažnijih world music izdavačkih kuća na svijetu koja je dio World Music Network platforme. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 55kn nabavljive u Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio.

O bendu

Sedmeročlani bend nastao je 2003. godine, nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama toga žanra.

Recenzije glazbenih kritičara inozemnih medija puni su hvale za njihove albume i koncerte, a virtuozna svirka i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihovog iznimnog uspjeha kod publike širom svijeta. Osim u Hrvatskoj, Kries je nastupao na solo koncertima i festivalima u Austriji, Češkoj, Irskoj, Škotskoj, Kanadi, Mađarskoj, Njemačkoj, Sloveniji,
Engleskoj, Maleziji, Indoneziji (Sziget Festival, United Islands, ColoursofOstrava, Rainforest World Music Festival, Celtic Connections, Balkan Fever, RTE, Roots&Blues, Druga Godba,…)

Izvor: DP