Gospodarstvo, Hrvatska

Utorak, 14.11.2017.

Tagovi: business coaching

  • 00:00

Iz coacheve bilježnice

Početnica za manipulatore

Okolina u kojoj živimo ne razumije kako su nova znanja i vještine jedina valuta budućnosti i garancija sigurnog i ispunjenog života.

Piše: Goran Blagus

To što čitate današnji tekst, potvrda je da želite unaprijediti svoje komunikacijske vještine i spadate u 5% populacije koja je svjesna što se dešava oko vas. Zato što ste ovdje i čitate o tehnici, već ste u značajnijoj prednosti nad drugim ljudima.

A ne tako poznata tehnika manipulacije i utjecaja je…

Jeste li iz uvodnika ulovili o čemu se radi i koja je tehnika u pitanje? Nije da sam se previše potrudio da je sakrijem, štoviše nema ni potrebe da je se skriva jer smo je često nesvjesni kada se upotrebljava nad nama samima.

Radi se o “ZATO ŠTO STE” ili nekoj sličnoj kombinaciji riječi koja će kod primatelja poruke potvrditi stanje u kojem se trenutno nalazi i time postaviti temelj za “daljnje kuhanje”.

  • Zato što ste ovdje… vi ste u prednosti…
  • Samo zato što čitate ovo, već imate prednost nad 95% drugih…
  • Zato što ste koristili XYZ, došli ste bliže…

Pozadina ove tehnike manipulacije za početnike (manipulatore) je u tome da potvrdi i osnaži povjerenje manipulirane osobe kako bi to vrlo skoro prikazali kao razlog za korak u interesu manipulatora.

To što razmišljate i planirate redovitu vježbu, čini vas svjesnom i odgovornom za sebe, svoje zdravlje ali i svoje najmilije. Svi se ponekad teško pokrenemo ali ZATO ŠTO znamo da je redovita vježba jedini put da budemo najbolje, prvi korak je da /naručite sanduk XYZ tableta / (ovo je namjerno preuveličano)

Okolina u kojoj živimo ne razumije kako su nova znanja i vještine jedina valuta budućnosti i garancija sigurnog i ispunjenog života. Ne razumiju kako će im se to obiti u glavu i kako će biti teško opstati ali ZATO ŠTO razumijete da je ulaganje u znanje najbolji životni smjer već ste u velikoj prednosti… /prodajna poruka u nastavku /

Eto, sada znate kako možete manipulirati. Zapravo, ZATO ŠTO vi i ja znamo kako ova tehnika funkcionira, sada ćete više obratiti pažnju na nju i pametno je iskoristiti u prezentaciji vrijednosti koje možete pružiti svojim budućim klijentima.p.s. Business coach uz redovite kolumne uskoro drži i poduzetničku radionicu, pa ako ga redovito pratite u kolumnama, svoje vještine možete unaprijediti i na radionici.


Sviđa vam se ovaj savjet/tehnika? Prijavite se na Business klinika mailing listu i direktno primajte tekstove o prodajnim vještinama i poslovnim tehnikama uz koje ćete unaprijediti poslovanje. Korisno, vrijedno i konkretno.Ime:


Email:


Ni mi ne volimo primati SPAM, stoga možete biti sigurni kako ga nećete dobiti od nas. Nakon prijave provjerite svoj email kako biste potvrdili svoju odluku (double opt-in).

Izvor: Monitor.hr