Društvo, Hrvatska

Subota, 02.12.2017.

Tagovi: Sonda, dizajn, nagrade

  • 16:08

Porečkoj Sondi jedna od najvećih europskih nagrada za kreativnost

Porečki dizajnerski studio Sonda jučer je u Londonu dobio Eurobest, jednu od najvećih europskih nagrada za kreativnost. Sonda je dobila srebrnu nagradu u kategoriji dizajna, za Piquentum kolekciju – projekt o vinu "kroz koje govori priroda".

Dizajn za koji su nagrađeni zaista je sjajan - okosnica ideje za dizajn ambalaže Piquentum Sv. Vital počiva na osvještavanju godine berbe istaknute na vinima. Vina Piquentum dolaze iz netretiranog vinograda te se bore za poštivanje ciklusa istinske prirode, nihove etikete žele biti ne samo dekorativne već i edukativne. Osvještava se tako upravo važnost razumijevanja godine istaknute na boci. U suradnji s Državnim Hidrometeorološkim zavodom prikupljeni su podatci o vremenskim uvjetima na teritoriju vinograda (od 2011. do 2015. godine) , a količina oborina iskorištena je kao varijabla koja najbolje grafički pokazuje različitost prirode iz godine u godinu. Etikete prikazuju količine oborina u litrama po mjesecima u godini proizvodnje vina. Prikaz započinje s mjesecom listopadom prethodne godine, a završava s mjesecom berbe – rujnom tekuće godine.

“Eurobest nagrade benchmark su europske kreativnosti i radove žiriraju najutjecajniji kreativni lideri Europe. Oni radovi koje odaberu postavljaju standarde kreativnosti u čitavoj industriji”, kažu za sebe u Eurobestu, koji djeluje i nagrađuje još od 1988 godine. Ukupno je na Eurobest prijavljeno oko 5,000 radova iz 50 zemalja.

Izvor: Sonda