Crna kronika

Utorak, 20.11.2001.

  • 17:35

Prosinečki tuži Dinamo zbog neisplaćenih 1,550.000 DEM

Piše: Mladen Bokulić

ZAGREB – Nekadašnji nogometaš zagrebačkoga Dinama, a sadašnji engleskog drugoligaša Portsmoutha, Robert Prosinečki, tužio je maksimirskog prvoligaša zbog neisplaćenoga osobnog dohotka u visini od 1,550.000 njemačkih maraka.

Naime, nogometni klub i Prosinečki potpisali su sporazum o prekidu radnog odnosa, koji je počeo 30.

ožujka 1998. i trebao trajati do 31. srpnja 2002., za koji mu je klub trebao isplatiti dogovorenu svotu. Tako su 27. lipnja potpisali sporazum o tri obročne isplate osobnog dohotka: 1. prosinca 2000. godine 500 tisuća maraka, 1. lipnja ove godine također 500 tisuća maraka i 1. prosinca ove godine 550 tisuća maraka. No kako klub prvu pristiglu ratu nije isplatio, 15. siječnja sklopljen je aneks sporazuma po kojem svi obroci dospijevaju odjedanput, 1.

rujna ove godine. No klub ni tada nije uplatio ništa.

Stoga je Prosinečki 5. rujna podigao tužbu na Općinskom sudu.

Pripremno je ročište u ovom sporu održano u ponedjeljak pred sutkinjom Morenom Šporčić Beti. Nogometaševa zastupnica odvjetnica Gordana Lazović zatražila je privremenu mjeru da se zakonski "legne" na račun Dinama i s njega Prosinečkom isplati dogovorena svota.

Zastupnik kluba odvjetnik Tomislav Kos protivio se privremenoj mjeri i zatražio kraći rok kako bi se mogao očitovati na tužbu, za koju je tvrdio da je nije ni zaprimio. Napomenuo je i kako je tek neposredno pred raspravu dobio od direktora kluba, Damira Vrbanovića, punomoć za zastupanje u ovom sporu.

Sutkinja je raspravu odgodila za prosinac, kada će odvjetnik Kos predočiti sudu očitovanje o tužbi, a nakon čega će se odlučiti o privremenoj mjeri. Prosinečki tužbom traži dogovorenu svotu plus kamate te troškove parničenja također uvećane za kamatu.

Izvor: Vjesnik