Gospodarstvo, Hrvatska

Utorak, 13.03.2018.

Tagovi: business coaching

  • 00:00

Iz coacheve bilježnice

Razočaranje

Tehnika “osvještavanja razočaranja” ili narodski rečeno “trljanje soli u ranu” bez obzira na osvještavanje, iskustva i “prozirnost” i dan danas funkcionira.

Piše: Goran Blagus

Ako ste probali X, uložili ste tisuće u Y i dalje niste zadovoljni rezultatima. Ili ono još gore, situacija vam se zakomplicirala.

Mi vas razumijemo!

Zato smo i napravili ABC koji…

Tehnika “osvještavanja razočaranja” ili narodski rečeno “trljanje soli u ranu” bez obzira na osvještavanje, iskustva i “prozirnost” i dan danas funkcionira.

Uspješnost ove tehnike je u našoj “konfiguraciji” da lako zaboravljamo što nas je dovelo do negativnog iskustva ali kako je iskustvo i nezadovoljstvo ostalo, tako postajemo otvoreniji za neka nova rješenja koja će ih odagnati (ili riješiti).

Stoga je i prodajna koreografija u nekim biznisima koncipirana na tim postavkama i budite sigurni da se oni previše ne zamaraju moralnom komponentom hoće li i njihovo rješenje kod nekog izazvati osjećaj razočaranja.

Kao što sam rekao - mi ljudi lako zaboravljamo.

Da štos bude veći, ovaj model možete koristiti u bilo kojoj branši - od industrijske proizvodnje, specijalnih usluga, osobnih usluga… pa čak i u politici :)

I za kraj, molim da ne budete razočarani ovim kratkim tekstom… razumijem vas da se na prvu ne slažete i mislite da ovo ne vrijedi za vas… no kada biste si samo dozvolili dublji uvid u… sigurno bi taj osjećaj nestao.

p.s. Iako ova tehnika izgleda vrlo “isprazno” i “površno”, pokušajte osvijestiti kako vi NISTE potencijalni klijent svojih usluga. Poznavanje ciljne skupine, njihovih emocija i okidača je izrazito bitno, te ako ste taj dio dobro postavili, lako ćete “otkriti” što ih je razočaralo, a vi za to imate odlično rješenje.


Sviđa vam se ovaj savjet/tehnika? Prijavite se na Business klinika mailing listu i direktno primajte tekstove o prodajnim vještinama i poslovnim tehnikama uz koje ćete unaprijediti poslovanje. Korisno, vrijedno i konkretno.Ime:


Email:


Ni mi ne volimo primati SPAM, stoga možete biti sigurni kako ga nećete dobiti od nas. Nakon prijave provjerite svoj email kako biste potvrdili svoju odluku (double opt-in).

Izvor: Monitor.hr