Hrvatska, Lifestyle, Turizam, Zabava

Ponedjeljak, 23.02.2009.

Tagovi: škraping

  • 12:03

(AVAN)TURIZAM

Škraping na otoku Ugljanu - nezaboravan doživljaj!

Light staza je duga 16 kilometara. Vinogradi, maslinici, nisko mediteransko bilje, crnogorična šuma, mala bodulska mista... Ultra Škraping - četrdesetak kilometara po atraktivnom otočkom terenu od kojeg su škrape barem polovica. "Neee ideeem kućiiiii!!", zavikala su na sav glas dva škrapera pred ulazak na trajekt

Još dva tjedna do Škrapinga na Ugljanu. Subota, 7. ožujka 2009. Upišite u kalendar. Pokrovitelji su: Ministarstvo turizma, Vlada RH-Ured za ljudska prava, Hrvatska Gospodarska Komora, Hrvatska Turistička Zajednica, Zadarska županija, Općina Preko i Turistička Zajednica općine Preko i mjesta Ugljan. Mi smo spremni, a vi?

Light staza je duga 16 kilometara. Vinogradi, maslinici, nisko mediteransko bilje, crnogorična šuma, mala bodulska mista... Štošta se dade vidjeti putem.

Za one koje zanima povijest ovaj Škraping će biti prigoda da se upoznaju sa otokom kojeg je spominjao još Plinije (Ugljan.hr). Svatko tko može hodati može savladati Light stazu. Istu će savladati i nekoliko slijepih osoba uz pomoć pasa vodiča, a u suradnji sa Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča. Svi natjecatelji pomoći će Udruzi za nabavku jednog psa vodiča.

Ultra Škraping - četrdesetak kilometara po atraktivnom otočkom terenu od kojeg su škrape barem polovica. Za razliku od Pašmana, na Ugljanu su škrape manje, ali oštrije i nepravilnijeg oblika. Ono što je zajedničko je more, makija, pogled na Kornate i na druge otoke. Sa brda na koje će se valjati popeti, a naročito Sv. Mihovila, pruža se prekrasan pogled na otoke a s druge na Zadar te, najljepše, Velebit. Ukratko, praznik za oči.

Tradicionalna ljubaznost domaćina će učiniti da se osjećate kao da su ovdje samo radi vas. Otok maslina će vam pružiti raširene ruke ali ne prazne! Suhe smokve, razne domaće slastice poput kroštula, rakija od svega što znate, ali i onoga što ćete tek saznati, prošek....teško je nabrojati ali će biti gušt probati... Domaće je domaće.

Nadamo se da će se ponoviti nezaboravna scena kad su dva škrapera pred ulazak na trajekt zavikala na sav glas: Neee ideeem kućiiiii!!

Pravila Škrapinga (za nove članove obitelji): Prijaviti se na www.skraping.com. Trenirati! Ponijeti sa sobom obaveznu opremu i pročitati pravila utrke. Za vašu sigurnost će brinuti dvije ekipe Gorske službe spašavanja, liječnička ekipe koja će dežurati u Preku te brojni volonteri. U uputama koje ćete dobiti biti će i brojevi telefona koje ćete moći nazvati u slučaju da se ozljedite i/ili odlučite odustati. Nadamo se da vam neće zatrebati ni naši telefoni ni nabrojane službe.

Po dolasku na cilj čeka vas nagrada u vidu domaće hrane i pića (zajednička večera) te zabavnog programa. Zabava će biti urnebesna: Plesna skupina Tihane Lončar, Postolar Tripper-ska grupa koja ima originalne duhovite tekstove i još bolju glazbu za ples, ženski rock band dok ne padnete s nogu a zaliječiti će vas u sitne sate DJ Danila Fox. Ako neko baš bude htio otići u 2.30 ujutro ide posebni brod za Zadar. Ostale veze na: www.jadrolinija.hr.

Do sad ste čitali što dobijate, a kako će vas to malo koštati, pogledajte na web stranicama Škrapinga www.skraping.com, a možete se uključiti u raspravu na blog http://skraping.blog.hr.

Prijave će prema predviđanju biti okončane za dva tjedna, zato požurite!

Anti stress program vas očekuje!

Izvor: Skraping.com