Film

Srijeda, 11.10.2017.

Tagovi: Thor: Ragnarok, Cate Blanchett

  • 21:31

Tko je Hela, nova Thorova protivnica?

Cate Blanchett, dobitnica Oscara za uloge u filmovima Avijatičar i Blue Jasmine, sada tumači ulogu Hele u najnovijem Marvelovom filmu Thor – Ragnarok.

Hela ili Hel je inače biće iz germanske mitologije, božica podzemlja i kćer Lokija.

"Kad su mi ponudili da glumim Helu, pokušala sam ostati ravnodušna, ali ustvari sam bila jako uzbuđena jer mi se takve uloge ne nude često. Nakon kratkog istraživanja svhatila sam da u Marvelovim filmovima do sada nije postojao ženski negativac. Znala sam da će uloga biti jako uzbudljiva," govori Cate. "Najbolji su oni negativci koje voliš, ali ti se ne sviđa što rade. Na neki ih način razumiješ, postoji tu neka logika, oni nisu totalno ludi. Hela je nevjerojatna i nestvarna, ali opet postoji želja da se u njoj nazire osoba koju ljudi mogu razumjeti."

Blanchett i redatelj filma Taika Waititi, zajedničkim su snagama oživjeli Helu na ekranu. Cate nastavlja: "Svidjelo mi se što je Taika bio vrlo otvoren za sve mogućnosti. Složili smo se da Hela ne smije biti predvidljiva i bili smo slobodni pokazati sve strane njene osobnosti."

U filmu Thor – Ragnarok, Thor je zarobljen na drugoj strani svemira bez svog moćnog malja te se nađe u utrci s vremenom kad se mora vratiti u Asgard da bi zaustavio Ragnarok – uništenje svog rodnog svijeta i kraj asgardske civilizacije – koji predvodi svemoguća i nemilosrdna Hela. No prije toga mora preživjeti smrtonosno gladijatorsko natjecanje u kojem se suočava sa svojim bivšim saveznikom i kolegom Osvetnikom – Nevjerojatnim Hulkom.

Film dolazi u kina 26. listopada 2017.