Glazba, Zagreb

Petak, 19.05.2017.

Tagovi: Tropic of Cancer, Živa muzika, Močvara, koncerti

  • 15:36

Tropic of Cancer u Močvari 23. svibnja

U Zagreb stiže Tropic of Cancer, darkwve, shoegaze, drone pop projekt Camelle Lobo. Ova glazbenica iz Los Angelesa kultni status izgradila je atmosferinim i melankoličnim izdanjima kojima izražava beznađe i tragiku modernog doba.

Magloviti i letargični vokali skriveni između repetitivnih ritmova i slojeva buke, enigmatična prisutnost na pozornici i prividna nezainteresiranost zaštitni su znakovi live nastupa miss Lobo.

Iako već neko vrijeme plijeni pažnju na glazbenoj sceni, broji samo jedan LP Restless Idylls objavljen 2013. za njezinu kućnu etiketu Blackest Ever Black na kojoj izdaje i EP The Sorrow of Two Blooms te posljednji EP Stop Suffering.

Ostala izdanja mogu se naći na etiketama kao što su Mannequin, Downwards Records i Sleeperhold Publications.

Jednom mjesečno Tropic of Cancer možete slušati i na NTS Radio, u emisiji Cry Later.

Na drugom dijelu europske turneje, koju započinje baš u Zagrebu, Camella Lobo nastupit će s Taylor Burch iz benda DVA DAMAS. Kao predgrupa nastupit će Matija Nonković iz Zadra sa svojim eksperimentalnim projektom: Late Dinner, u kojem dominira suptilno križanje ambienta i noisea dok će večer zatvoriti DJ Tajga&Tundra uz selekciju svježe eksperimentalne elektronike.

Koncert u organizaciji Žive muzike se održava u Močvari 23. svibnja, ulanice koštaju 65 kuna u pretprodaji i 80 na ulazu.

Facebook event...