Hrvatska, Zdravlje, Znanost

Ponedjeljak, 15.04.2013.

Tagovi: Miro Jakovljević, egzorcizam, psihijatrija

  • 13:00

Upozorenje čitatelja

Vodeći hrvatski psihijatar: Mentalno bolesne liječiti - egzorcizmom

"Je li Hitler bio opsjednut? Ako pogledate njegove oči i izraze lica svašta možete pomisliti. Naći ćete jasne dokaze da je bio opsjednut. Neki tvrde da je u njemu bio sam Sotona", "onaj koji vjeruje da treba ići egzorcisti, dakle, apsolutno može otići egzorcisti, ako mu to pomogne izvrsno", rekao je prof. dr. sc. Miro Jakovljević, predstojnik Klinike za psihijatriju KBC Zagreb na HRT-ovom 'Spektru'.

"Nekada su religija i znanost isključivali jedni druge, a danas sve više surađuju na području egzorcizma", rekao je prof. dr. sc. Miro Jakovljević, predstojnik Klinike za psihijatriju KBC Zagreb na HRT-ovom 'Spektru'.
"Je li Hitler bio opsjednut? Ako pogledate njegove oči i izraze lica svašta možete pomisliti. Naći ćete jasne dokaze da je bio opsjednut. Neki tvrde da je u njemu bio sam Sotona", rekao je psihijatar pored rečenice da "...neki imaju jasno izraženi osjećaj da je u njima zloduh, u takvim situacijama uvijek diferencijalno dijagnostički moramo voditi računa da se možda radi i o shizofreniji..." te da "onaj koji vjeruje da treba ići egzorcisti, dakle, apsolutno može otići egzorcisti, ako mu to pomogne izvrsno".

Doktor medicine potiče ljude da odvode svoju djecu, roditelje, susjede s ozbiljnim psihičkim problemima, ne doktoru, već svećeniku, egzorcistu, na dodatnu torturu i iživljavanje, zabrinuto se pita Monitorov čitatelj.

"Vrlo često dobrom suradnjom liječnika, psihijatara, psihologa, teologa odnosno svećenika se postiže daleko bolji rezultat", rekao je prof. dr. Jakovljević.

Izvor: Monitor.hr