Hrvatska, Politika, Zagreb

Četvrtak, 20.04.2017.

Tagovi: Zagreb je NAŠ, nova ljevica, orah, Radnička fronta, Za grad

  • 15:59

Zagreb je naš!, Nova ljevica, ORaH, Radnička fronta i Za grad zajedno na lokalne izbore

Rada Borić, Nova ljevica

Rada Borić, Nova ljevica

Zagreb je NAŠ!, Nova ljevica, OraH, Radnička fronta i Za grad najavili su danas zajednički izlazak na lokalne izbore u Gradu Zagrebu na svim razinama.

Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš! bit će zajednički kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba ispred koalicije, dok će kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika Zagreba biti Danijela Dolenec i Urša Neda Raukar.

"Vrijeme je za drugačiju ljevicu koja se temelji na načelima društvene jednakosti, pune demokracije, rodne ravnopravnosti i ekološke održivosti te imamo znanje i borbenost za javni interes da to ostvarimo", rekao je Tomašević predstavljajući koaliciju. Rada Borić iz Nove ljevice poručila je kako koalicija želi otvoreni grad za sve građane, za sve etničke manjine, seksualne manjine, osobe s invaliditetom te je naglasila antifašističke temelje grada. Darko Stošić iz Oraha istaknuo je kako će se zalagati za rješavanje pitanja otpada i zatvaranja Jakuševca, unapređenje vodne infrastrukture. Mate Kapović iz Radničke fronte naglasio je da želi Zagreb u kojem svi odlučuju, odnosno da Zagrepčani i Zagrepčanke mogu o 15% proračuna sami odlučivati o temama kao što su parkovi, bolnice, promet itd. Ivan Zelenić iz stranke Za grad najavio je da će ova koalicija proširiti tramvajsku mrežu u Zagrebu i unaprijediti biciklističku infrastrukturu.

Izvor: ZJN