• 19.09.2016. (07:01)

  Digitalni svjetionici

  Što dobijete kad shrpite geekove i date im nešto sitno novca, taman nedovoljno za pošten ručak?
  Dobijete Digitalne svjetionike, projektić u kojem geekovi i oni koji se tako osjećaju troše minimalne količine novca za maksimalno cool učinak (barem mjereći očima geeka).

  Riječ je o svojevrsnom hackatonu/edukacijskoj manifestaciji, radionicama koje su dovoljno jednostavne da u njima sudjelovati mogu i klinci i oni što bi bili hackeri ali nisu sigurni mogu li, stari i mladi, pripadnici svih generacija i političkih svjetonazora.

  Digitalni svjetionici održat će se u Rijeci, Osijeku i u Zagrebu, a upravo je završen prvi susret, onaj u Rijeci. Sudionici su pokazali kako je uz pomoć nešto vrlo jeftinog hardvera moguće napraviti štap koji pokazuje jačinu WiFi signala. Nakon izrade štapova, sudionici su na Korzu izveli ad-hoc performans skakutanja sa štapovima u rukama, te uz pomoć fotoaparata s dugom ekspozicijom štapovima risali virtualne grafite na Korzu, upućivali poruke ljubavi i oživljavali ikonografije propalih režima.

  Manje fizički intenzivne radionice uključivale su dizajn mesh mreže s laserima kao indikatorima povezanosti nodova, te neizbježnu radionicu 3D ispisa, dok je off-line dio događaja uključivao neizostavna druženja uz pivo i čuđenje promatrača sa susjednih stolova.

  Sljedeća iteracija ove manifestacije održat će se u Osijeku, 14.-16. listopada, a zatim u Zagrebu, 12.-14. studenog. Želite li i vi za male novce napraviti čarobni WiFi štap ili se barem uvjeriti kako cool projekti ne moraju nužno koštati velike novce, rezervirajte datume!

  Nešto ozbiljniji opis ovog projekta pronaći ćete na službenoj Facebook stranici.

 • Slične vijesti

 • Slične vijesti

  19.09.2016. (07:06)

  Digitalni svjetionici: Radionica i hackathon u kojem geekovi troše minimalne količine novca za maksimalno cool učinak – u Rijeci napravili štap koji pokazuje jačinu WiFi signala, slijede radionice u Osijeku i Zagrebu

  Iscrpnije...