monitor home | indeks | « prije | poslije » | e-mail



HA, HA, HA TV

Prije nekoliko dana mama me zvala: "E, lipa moja, zamisli molin te kako lude sne imam. Nesto strašno! Sanjala sam da mi je Ante Gotovina, molim te, zubar."

Mama je oduvijek opterećena zubarima, jer nema više onih zubara kojima svaki prosječni ili nadprosječni, ako će te i supersonični penzioner može biti sretan. Avaj, gdje je nestao onaj kompaktni gebis? Zar je breme tako teško da Antony Cash zube zbija? Promislite o tome, jer mogla bi se tu povući paralela, možda je podsvjest moje majke povezala ono što prosto oko ne može. Antony Cash je u snu zubar, a svima nam je poznato da je i Ante Pavelić bio zubar. I gdje nas je to odvelo? Ravno u NDH.

Gledam sabor, a bome gledam i Ljubu Ćesića Rols-Roys-a i kaj? Bog i bogme ti su ljudi u instituciji, ali krivoj, jer umjesto da su u onoj gdje se piju lijekovi i liječi od shizofrenije oni donose zakone.

Dok, mi tako spokojno dremamo pred našim malim ekranima i čekamo da pane Račanova glava, ovaj, vlada, Tomčić, taj neponovljivi lik iz crtića objašnjava i daje izjavu petsto puta u isti kadar. Kao da HTV nema para pa da napravi neku dobru reportažu sa više kadrova i kraćom izjavom, a npr. dužim prilogom sa događajima gdje Rols-Roys gazi Vesnu Pusić. To je valjda jedina pica sa mudima u Hrvatskom saboru, koji je samo za Hrvate jer takvo ga ime resi.

Nije to jedini kadar, koji je meni digao tlak gledajući vijesti. Bilo je tu niz kadrova a najviše mi se svidio onaj kadar koji prikazuje Markov trg, barjak, prozore Banski dvora, dva goluba, stražare, panoramu Zagreba, a u podlozi novinar spominje neke političke zvjerke koje lutaju i pustoše bespućima hrvatske politike. Koja je pride, samo za Hrvate. I ja pojma nemam kaj kolega novinar brije i koga on to spominje, jer to su neki novi likovi, neki novi tajkuni, novi intelektualci i elita. Jebate, kaj je taj naš hateve siromašan, što u kadrovima, što u stručnosti. Bilo bi dobro da napravimo neki benefit party za hateve.

Danas je Blaženka Leib u "Dobro jutro Hrvatska" pet dana i četrdeset i šest sati najavljivala lukavo neki prilog, koji je bio dosadniji od njenog monotonog lika i glasa i okolo salaša najave. Je li ona ikad gledala Chanel 5 ili TV 5? Jel' ona ikad vidjela kojom dinamikom oni to rade? Sigurno nisu imali ritam umirućeg epskog junaka koji još šest sati izgovara rečenice bez zareza do konačnog izdaha.

Dobro, prepustit ću se daljnjim napetostima koje nudi ova naša vrsna televizija, a vi radite, jer tko radi ne boji se gladi!

Estera


  Copyright © Internet Monitor 2001.