• 17.03.2017. (13:09)

    Hrvatska koprodukcija ‘Neparožderi’ najgledaniji animirani film u povijesti češke kinematografije

    Dugometražni animirani film Neparožderi, nastao u hrvatskoj koprodukciji, postao je najgledaniji češki animirani film u povijesti češke kinematografije, s prodanih preko 320.000 ulaznica.

    Ovaj češko-slovačko-hrvatski film temelji se na istoimenoj popularnoj dječjoj knjizi koju je napisao Pavel Šrut o suprostavljenim bandama malih, simpatičnih bića, nevidljivih običnim ljudima, koji kradu jednu čarapu iz para. Knjiga je objavljena i u Hrvatskoj, u prijevodu Sandre i Alena Novosada i u izdanju Algoritma (2011.). Premijera filma održana je 20. listopada 2016. godine u Češkoj, a film je i dalje u redovnoj kinodistribuciji. Trenutno se prikazuje i u Slovačkoj gdje ga je do sada pogledalo oko 20.000 gledatelja.

    Režiju za film potpisuje češka animatorica Galina Miklinova, produkcijska kompanija je Total HelpArt iz Praga koju vodi poznati češki producent i redatelj Ondrej Trojan, koproducent je Petr Horak iz Alkay Animation Prag, slovački koproducenti su Zuzana Mistrikova i Lubica Orechovska iz PubRes kompanije iz Bratislave, a hrvatski dio koprodukcije, vodi firma Filmosaurus Rex d.o.o. iz Zagreba, s koproducentom Arsenom Antonom Ostojićem i pridruženim producentom Hrvojem Vajićem. Glazbu za film, koja je izvedena uz pomoć hrvatskih glazbenika i instrumentalista skladao je Mate Matišić.

  • Slične vijesti

  • Slične vijesti