Ljudi koji ne jedu gluten doista se osjećaju bolje, no to nema veze s glutenom - Monitor.hr
24.09.2016. (21:17)

Gastronomski placebo

Ljudi koji ne jedu gluten doista se osjećaju bolje, no to nema veze s glutenom

Tek jedan posto ljudi doista ima celijakiju – rijetki genetski poremećaj zbog kojeg su doista netolerantni na gluten – no nije zabilježen njihov porast. Drugim riječima, među stotinu ljudi, tek jedan možda ima celijakiju. Gastroenterolog Peter Gibson kaže da je pravi razlog zašto se ljudi koji nemaju celijakiju osjećaju bolje nakon što iz prehrane izbace gluten naprosto ta što su promijenili način prehrane.”Pročitali su nešto o ishrani bez glutena i pojačali unos voća i povrća i općenito se počeli bolje hraniti”, kaže Gibson. Jutarnji, Pub Med


Slične vijesti

03.10.2015. (06:00)

Sponzorirana vijest

Tečaj kuhanja po izboru s vrhunskim kuharom uz uključene namirnice

Pomoću iskusnog kuhara naučit ćete kuhati brza i lagana, a opet vrlo ukusna jela koja će moći jesti cijela obitelj. Ponuda uključuje tečaj kuhanja po izboru u trajanju 20 sati te je cijena snižena za 44%. Možete birati tečaj za vegetarijance, za početnike, bezglutenski recepti za osobe oboljele od celijakije, za srčane bolesnike, za dijabetičare ili za djecu od 10 do 14 godina (djeca pohađaju tečaj). Naučit ćete nova znanja koja ćete lako moći koristiti cijeli život! Ponuda dana…