Od kruha i masti do sarme u kruhu
Najbolja hrana i piće s Adventa u Zagrebu
Telegramova novinarka probrala je najbolju i najzanimljiviju hranu s Adventa u Zagrebu. Na Strossmayerovom trgu: fritula punjena pečenim jabukama i kremom od vanilije (20 kuna, slastičarnica Time), brudet od hobotnice s palentom za (40 kuna, u kućici Murter – vrata Kornata), sarma u sendviču (28 kuna, T&T), smotani burek od sporo pečene svinjske potrbušine s pivom i aromatiziranim krumpirom (34 kune na kućici Pod zidom). Na Zrinjevcu: osam knedlica s Nutellom i vanilijom (18 kuna), kuhana rol šunka s dinstanim zeljem (25 kuna, Stara priša). Na Tomislavcu se ističe juneći gulaš (50 kuna, Kascheta), u Arheološkom Peliški pijat – bruskete s domaćom ribljom paštetom i mariniranim kozicama, inćunima te dimljenom tunjevinom, paprikom i hobotnicom (45 kuna, Prshurata), a u Gajevoj lička plata s kupusom, buncekom i velebitskom kobasicom (40 kuna, Lička kuća). Na Strossmayerovom šetalištu nudi se zaseka na kruhu što je narezani špek i svinjska mast na kruhu (20 kuna, Ice Bar 2), viška pogača s inćunima za (25 kuna, Konoba Težok s Visa), na Gradecu raštika s hamburgerom i kobasicom u kruhu (35 kuna, Morska vila), na Jelačićevom trgu liker od terana s okusom bijelog tartufa (20 kuna, Istriano) i raclette što je švicarski topljeni sir na pecivu s paprikom ili slaninom (od 27 do 45 kuna, A most unusual gin garden), ispred HNK gulaš od junetine i divljači s povrćem (30 kuna, Big Momma’s House).