• 13.01. (14:00)

    Ručak kod djeda

    Preporuka restorana: Pet seoskih domaćinstava u okolici Zagreba

    Pun kufer preporučuje pet seoskih domaćinstava u okolici Zagreba:
    Bistro Babriga – na nekoliko minuta od Velike Gorice; nude pačja prsa s domaćim lulekima, bele žgance s tropom, turopoljski odrezak s vrganjima, juhu od vrganja…
    Klet Kozjak u Svetom Križu Začretje – mladi i stariji kozji sir, štrukle s vrhnjem i krušnim mrvicama, pačja prsa u umaku od kupinova vina, ždrebetina s povrćem…
    Stara Preša – Šenkovec, tridesetak kilometara zapadno od Zagreba; zagorska juha, juha od štrukli, purica s mlincima, pečena patka, teleća koljenica i punjena kokoš, salame od divljači, domaće kobasice, sirevi, srneći gulaš s domaćim njokima…
    Seoski turizam Kezele – kod Ivanić Grada; topli kruh i kiflice, seljačko pečenje, divljač, šaran pečen na rašljama, knedle sa šljivama, domaći trganci, moslavački fiš, svinjski but pečenom u rolu s restanim krumpirom i umakom od luka, popečci od heljde i poriluka…
    Krčma Gabreku 1929. – podno zidina Staroga grada uz potok Gradnu kod Samobora: palačinke zapečene s domaćim sirom i vrhnjem, punjene gljivama i pohane ili nadjevene šunkom…

  • Slične vijesti

  • Slične vijesti

    16.04. (12:54)

    Novi restorančić u Zagrebu: Marinada bar nikako nije fast food, nego više poput zdrave opcije street fooda, kaže vlasnik; smjestio ga u Teslinu, a nudi, među ostalim, srdele u pecivu za 25 kuna, marinirane inćune u pecivu za 30, a za 35 kuna marinirane srdele s povrćem

    Iscrpnije...
    08.11.2017. (11:29)

    U Zagrebu otvorena pizzerija, Chello u Španskom, koja prva u Hrvatskoj poslužuje prženu pizzu punjenu sočnim umacima

    Iscrpnije...
    19.10.2017. (15:23)

    "Tajni" restoran u stanu na zagrebačkom Britancu: Cooking Croatia novi je projekt kluba Papica u kojem se kuha po domaći

    Iscrpnije...