• 07.12.2017. (13:32)

  ‘Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi’ u kinima od 14. prosinca

  Nova epizoda Ratova zvijezda: Posljednji Jedi izlazi u kina 14. prosinca.

  Redateljsku palicu ovog je puta preuzeo Rian Johnson, a glazbu i dalje potpisuje čuveni skladatelj John Williams. Od glumačkih imena ponovno gledamo Daisy Ridley u naslovnoj ulozi, Carrie Fisher i Marka Hamilla kao legendarne brata i sestru te Johna Boyegu i Oscara Isaaca kao poznate likove iz prethodnog filma Sila se budi te Adama Drivera kao negativca.

  Sam sadržaj filma strogo je čuvan, pa tako nije objavljeno niti objašnjenje naslova. Ono što znamo je da intrigantna priča postaje još kompleksnija – poslije ulaska u svijet Jedija, Rey (Daisy Ridley) se pridružuje Lukeu Skywalkeru u otkrivanju misterija Sile i tajni prošlosti.

  Na tamnoj se strani našao Kylo Ren koji je sve šokirao u prošlom filmu kada je u dvoboju ubio svog oca, svima omiljenog, Hana Sola. Njegova unutarnja borba između svijetle i tamne strane nastavlja se i u ovom nastavku. Saznat ćemo hoće li ga grižnja savjesti odvesti nazad na svijetlu stranu ili će se u potpunosti prepustiti tamnoj strani Sile.

  U gostujućoj ulozi stormtroopera naći će se princ William i princ Harry, a snagama Prvog reda pridružuje se i Tom Hardy. Nove nade trilogije su i Lupita Nyong’o, Benicio del Toro, Laura Dern i Gwendoline Christie, najpoznatija po ulozi Brienne od Tartha u Igri prijestolja.

  Uz glumačka pojačanja, ovaj film dobio je i jedno vrlo slatko pojačanje – bića zvana Porgovi. Slatki izvanzemaljci već su u traileru osvojili srca fanova diljem svijeta.

  Posljednji Jedi snimao se i u Hrvatskoj. Dubrovačke ulice postale su Canto Bight, grad mnoštva casina i trkališta.

 • Slične vijesti

 • Slične vijesti