• 25.12.2018. (18:30)

    Pamet u glavi

    Tehno-godina u Hrvatskoj: Najvažniji događaji – GDPR, Porsche ušao u Rimac automobile…

    Dan-danas klikćemo po sajtovima jer je u EU na snagu stupio GDPR,
    softversku tvrtku IN2 preuzela je grupacija Constellation Software, Porsche je kupio deset posto tvrtke Rimac Automobili, Hrvatska pošta pokrenula je postupak prodaje Evo TV-a Hrvatskom telekomu, EU ukinula geoblokiranje, uspješno okončana prva faza CARnetovog projekta e-Škole, tvrtka Gamepires rasturila je sa svojom igrom SCUM, aplikacija Photomath domaće tvrtke Microblink ostvarila je više od sto milijuna preuzimanja…

  • Slične vijesti

    22.10.2018. (06:15)

    Ludilo GDPR-a

    Umjesto prezimena uz zvono na ulazu – broj

    Sve je počelo žalbom jednog stanara stana u vlasništvu grada Beča koji ne želi da na zvoncu na ulazu u zgradu stoje njegovo ime i prezime. On se pri tome pozvao na EU-ovu Uredbu o zaštiti podataka (GDPR)

    12.10.2018. (19:32)

    Vrhunska Europa

    Sedam hrvatskih tvrtki među najbrže rastućima u Srednjoj Europi

    Na Deloittovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe za 2018. je sedam hrvatskih: softverska tvrtka Q Software na 3. je mjestu s rastom od 3.894 posto, Ars Futura je deseta s rastom od 914 posto, Microblink je 14. (702%), Rimac Automobili 36. (361%), Infinum 40. (315%), Telum 41. (313%) te Profico 47. (272 posto). Hrvatska tvrtka Include, koja se bavi proizvodnjom solarnih klupa, pobjednica je u kategoriji Zvijezde u usponu.

    23.09.2018. (10:30)

    Lega automobili

    Mate Rimac otvorio novi ured u Osijeku – rade domaći dečki, a vodi ih Indijac

    Tvrtka Rimac Automobili otvorila je novi ured u Osijeku koji će se baviti visokonaponskim pretvaračima, sustavima za punjenje baterija automobila i napajanjem 12-voltnih sustava. Zasad je u Osijeku sedam zaposlenih, kojima je voditelj Rajkumar Rajappan, stručnjak porijeklom iz Indije, s 20-godišnjim iskustvom u industriji, u Švicarskoj i Njemačkoj. Kaže Rimac da je ove godine zaposlio 200 ljudi te da im je prioritet staviti C-2 u proizvodnju. Novac.hr

    19.07.2018. (13:16)

    Oprez u prometu

    Rimac automobili testiraju autonomno vozilo

    Vozilo ima osam kamera, šest radara, 12 ultrazvučnih senzora i vrlo prezizni GPS sustav. Vozilo prikuplja 6 TB podataka svaki sat vožnje.

    Rimac's Autonomous Research Vehicle on the roads

    Our Autonomous Driving Team launches its fleet of Research Vehicles to accelerate the development of our Autonomous Driving System and C_Two’s signature feature – the Driving Coach. The fleet will consist of several types of vehicles for different applications and scenarios with higher performance and more exciting vehicles to come later this year. The vehicle shown in the video features a suite of 8 cameras, 6 radars, 12 ultrasonic sensors, an inertial measurement unit and high-precision GPS. The Research Vehicles can be controlled by our on-board AI system and will be used for data collection and testing of our algorithms. Interesting fact: the vehicle collects 6 TB of data for every hour of driving. All that data is used to develop our deep learning and AI models for perception, localisation, motion planning and driver monitoring.

    Publiée par Rimac Automobili sur Mercredi 18 juillet 2018

    05.06.2018. (06:50)

    Bauk GDPR-a, nikom ništa nije jasno

    Banke ipak smiju koristiti HROK

    Banke u strahu od tužbi zbog moguće neusklađenosti njhovog HROK registra (Hrvatski registar obaveza po kreditima) s Općom uredbom za zaštitu osobnih podataka (GDPR-om) već dva tjedna ne koriste HROK, a klijenti im kreditnu sposobnost moraju dokazivati onako kako se to radilo prije njegova uvođenja 2007., ispisima prometa po računima i dodatnom dokumentacijom, zbog čega se odobravanje kredita odvija usporeno. Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) poručuje im da nema prepreka za korištenje registra na osnovi kojeg banke procjenjuju kreditnu sposobnost klijenata. Večernji

    30.05.2018. (19:00)

    Komentar: Štiti li EU naše podatke?

    “Brisel, koji inače tako dosledno insistira na principima konkurencije i slobodnog tržišta, bio je spreman da preko toga pređe kada su u pitanju kineske investicije, sve da bi se EU zaštitila od ‘bezbednosnog rizika’ koji bi nastao ako bi Kinezi kupili evropske firme ili infrastrukturu od posebnog značaja. Opet se pokazuje da princip slobodnih investicija ima ograničeno važenje. U tom smislu se i GDPR može shvatiti kao pokušaj da se spreči gomilanje podataka o fizičkim i pravnim licima u EU u cilju zaštite sopstvenog vojno-političkog i tržišnog položaja”, piše Bilten, u dobrom komentaru GDPR-a.

    26.05.2018. (17:33)

    Nije bed

    Zbog GDPR-a bez posla bi mogli ostati utjerivači dugova

    Iz Hrvatskog registra obveza po kreditima najavljeno je obustavljanje razmjene podataka i izdavanje kreditnih izvješća za građane te kreditnih izvješća za obrtnike i slobodna zanimanja zbog GDPR-a. U problemu su i agencije koje okupuju dugove od banaka, teleoperatera i drugih poduzeća jer im oni više neće smjeti davati podatke klijenata. Jutarnji

    25.05.2018. (10:30)

    Moćna gomilica

    GDPR: Hoće li 16-godišnjaci imati veća prava od roditelja?

    GDPR predviđa drastične kazne za institucije koje ne poštuju odredbe. I škole su dužne štititi podatke učenika, a to nije nimalo jednostavno s obzirom na maturu i upise. Donja dobna granica kad je riječ o odlučivanju o vlastitim podacima više nije 18, nego 16 godina, što znači da će djeca davati privolu za uporabu svojih podataka (primjerice ocjena u imeniku) čak i roditeljima. Također se ne smiju bez privole roditelja objavljivati slike s natjecanja i popisu rezultata. Ako škola pak nema videonazor, kazna može iznositi i do 50 tisuća kuna. HRT

  • Slične vijesti

    26.12.2018. (10:00)

    Top Gear objavio je listu najsnažnijih auta u 2018. Rimčev Concept Two prvi je na listi

    Iscrpnije...
    29.10.2018. (11:00)

    Svi apsurdi nove uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR) ako se dosljedno primjenjuju

    Iscrpnije...
    22.10.2018. (06:15)

    Ludilo GDPR-a

    Umjesto prezimena uz zvono na ulazu – broj

    Sve je počelo žalbom jednog stanara stana u vlasništvu grada Beča koji ne želi da na zvoncu na ulazu u zgradu stoje njegovo ime i prezime. On se pri tome pozvao na EU-ovu Uredbu o zaštiti podataka (GDPR)

    12.10.2018. (19:32)

    Vrhunska Europa

    Sedam hrvatskih tvrtki među najbrže rastućima u Srednjoj Europi

    Na Deloittovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe za 2018. je sedam hrvatskih: softverska tvrtka Q Software na 3. je mjestu s rastom od 3.894 posto, Ars Futura je deseta s rastom od 914 posto, Microblink je 14. (702%), Rimac Automobili 36. (361%), Infinum 40. (315%), Telum 41. (313%) te Profico 47. (272 posto). Hrvatska tvrtka Include, koja se bavi proizvodnjom solarnih klupa, pobjednica je u kategoriji Zvijezde u usponu.

    23.09.2018. (10:30)

    Lega automobili

    Mate Rimac otvorio novi ured u Osijeku – rade domaći dečki, a vodi ih Indijac

    Tvrtka Rimac Automobili otvorila je novi ured u Osijeku koji će se baviti visokonaponskim pretvaračima, sustavima za punjenje baterija automobila i napajanjem 12-voltnih sustava. Zasad je u Osijeku sedam zaposlenih, kojima je voditelj Rajkumar Rajappan, stručnjak porijeklom iz Indije, s 20-godišnjim iskustvom u industriji, u Švicarskoj i Njemačkoj. Kaže Rimac da je ove godine zaposlio 200 ljudi te da im je prioritet staviti C-2 u proizvodnju. Novac.hr

    19.07.2018. (13:16)

    Oprez u prometu

    Rimac automobili testiraju autonomno vozilo

    Vozilo ima osam kamera, šest radara, 12 ultrazvučnih senzora i vrlo prezizni GPS sustav. Vozilo prikuplja 6 TB podataka svaki sat vožnje.

    Rimac's Autonomous Research Vehicle on the roads

    Our Autonomous Driving Team launches its fleet of Research Vehicles to accelerate the development of our Autonomous Driving System and C_Two’s signature feature – the Driving Coach. The fleet will consist of several types of vehicles for different applications and scenarios with higher performance and more exciting vehicles to come later this year. The vehicle shown in the video features a suite of 8 cameras, 6 radars, 12 ultrasonic sensors, an inertial measurement unit and high-precision GPS. The Research Vehicles can be controlled by our on-board AI system and will be used for data collection and testing of our algorithms. Interesting fact: the vehicle collects 6 TB of data for every hour of driving. All that data is used to develop our deep learning and AI models for perception, localisation, motion planning and driver monitoring.

    Publiée par Rimac Automobili sur Mercredi 18 juillet 2018

    05.06.2018. (06:50)

    Bauk GDPR-a, nikom ništa nije jasno

    Banke ipak smiju koristiti HROK

    Banke u strahu od tužbi zbog moguće neusklađenosti njhovog HROK registra (Hrvatski registar obaveza po kreditima) s Općom uredbom za zaštitu osobnih podataka (GDPR-om) već dva tjedna ne koriste HROK, a klijenti im kreditnu sposobnost moraju dokazivati onako kako se to radilo prije njegova uvođenja 2007., ispisima prometa po računima i dodatnom dokumentacijom, zbog čega se odobravanje kredita odvija usporeno. Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) poručuje im da nema prepreka za korištenje registra na osnovi kojeg banke procjenjuju kreditnu sposobnost klijenata. Večernji

    30.05.2018. (19:00)

    Komentar: Štiti li EU naše podatke?

    “Brisel, koji inače tako dosledno insistira na principima konkurencije i slobodnog tržišta, bio je spreman da preko toga pređe kada su u pitanju kineske investicije, sve da bi se EU zaštitila od ‘bezbednosnog rizika’ koji bi nastao ako bi Kinezi kupili evropske firme ili infrastrukturu od posebnog značaja. Opet se pokazuje da princip slobodnih investicija ima ograničeno važenje. U tom smislu se i GDPR može shvatiti kao pokušaj da se spreči gomilanje podataka o fizičkim i pravnim licima u EU u cilju zaštite sopstvenog vojno-političkog i tržišnog položaja”, piše Bilten, u dobrom komentaru GDPR-a.