• 20.04.2017. (16:28)

    Prvi Dalmatiner

    Tour of Croatia: Ruffoni pobjednik treće etape, Đurasek ispustio vodstvo

    Talijan Nicola Ruffoni, član momčadi Bardini pobjednik je treće etape Tour of Croatia vožene u dužini od 237 kilometara od Imotskog do Zadra. Stazu je prešao za 5 sati, 55 minuta i 27 sekundi. Sutra je na rasporedu četvrta etapa, 171 km dugačka dionica od Crikvenice do Umaga. Hrvatski biciklist Kristijan Đurasek (Emirates) danas je pao s bicikla i ispustio vodstvo u ukupnom poretku – preuzeo ga je španjolski biciklist Caje Rural-Seguros, Jaime Roson. Ovdje kratki video jučerašnje vožnje. Večernji

  • Slične vijesti

    17.04. (07:40)

    Zvrn-zvrn

    Danas počinje Tour of Croatia – od Osijeka preko Papuka do Koprivnice

    Etapom od 235 kilometara od Osijeka preko Papuka do Koprivnice danas počinje Tour of Croatia, najveća biciklistička utrka u Hrvatskoj na kojoj će biciklisti prijeći više od 1.000 kilometara raznih terena. U narednim danima vozi se ostatkom Hrvatske – preko Plitvica, Velebita, Biokova, Učke, uz more, kroz Zadar, Trogir, Zagreb itd., ovdje detalji svih etapa. Prijenos prve etape danas u 15:19 na HTV2. Nacional, Forum.hr

    12.04. (08:16)

    Žbica s pogledom

    Mitas 4 Islands: Utrka 500 biciklista preko Krka, Cresa, Raba i Lošinja

    Nećemo reći da je ovo utrka za svakoga jer nije, nećemo reći da je ovo najteža utrka u povijesti – vjerojatno nije, nećemo reći da je ovo najljepša utrka, ali jest jedinstvena utrka u svijetu brdskog biciklizma i najvažnija utrka u Hrvatskoj i šire – kažu organizatori utrke Mitas 4 Islands koja se upravo održava na kvarnerskim otocima – Krku, Cresu, Rabu i Lošinju. Utrka se održava od jučer pa do subote, biciklisti će prijeći 270 kilometara tehničkih uspona i spusteva, a sudjeluje 500 natjecatelja. Jučer su u utrci na Krku Hrvati bili najbolji u kategoriji Masters – Ivica Mesarić i Pavao Roset iz tima Husqvarna MTB. Facebook

    05.04. (20:09)

    Zvrn-zvrn s druge strane planete

    Snežana Radojičić – žena koja putuje oko svijeta biciklom

    Profesorica srpskog jezika Snežana Radojičić od 2011. putuje svijetom biciklom, a kaže da je sve počelo kad se jednog dana priupitala “šta je bio moj san u životu?”, ostavila stan i posao u Beograda i krenula u svijet, pravac – istok, kako to obično biva (ovdje ruta koju je dosad prošla). Ove zime uzdržavala se predavanjem engleskog jezika u Kini, ali kad je dobila vizu za Sjevernu Koreju dala je otkaz i kreće na korejski poluotok. O svemu piše na svom Facebooku. Financira se prodajom putopisa i priručnika za putovanja.

    02.04. (15:23)

    Na vrh brda tur se mrda

    Tour of Croatia za dva tjedna – voze preko Velebita, Biokova, Učke, Papuka…

    Najveća biciklistička utrka u Hrvatskoj Tour of Croatia održat će se 17. do 22. travnja, četvrtu godinu zaredom, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1.000 kilometara, s još zahtjevnijim trasama, u još višoj kategoriji Svjetske biciklističke organizacije (ovdje najavni video). TOC prolazi kroz niz gradova, no zanimljivo je da će proći kroz Papuk prvi dan, preko Plitvica i Velebita drugi dan, treći dan je cilj na vrhu Biokova, četvrti pored nacionalnih parkova Paklenica i Sjeverni Velebit, peti dan se biciklisti dvaput penju na Učku (s istarske pa s kvarnerske strane), a šesti dan preko Dugog Sela i Vrbovca voze od Samobora i Zagreba (ne baš najkraćom rutom ).
    Etape:
    17.4. Osijek – Našice, Kutjevo – PP Papuk – Koprivnica
    18.4. Karlovac – NP Plitvička Jezera – PP Velebit – Zadar
    19.4. Trogir – Okrug – Brela – Baška Voda – Makarska – Tučepi – Podgora – PP Biokovo (Sv. Jure)
    20.4. Starigrad – Novi Vinodolski – Općina Vinodolska – Crikvenica
    21.4. Rabac – Labin – Poklon (PP Učka) – Kastav – Viškovo – Rijeka – Opatija – Poklon (PP Učka)
    22.4. Samobor – Dugo Selo – Sveti Ivan Zelina – Zagreb (Trg sv. Marka). Tour of Croatia

    10.03. (21:34)

    Najbolje se putuje kada putuješ bajkom

    Jako lijep video: Englez putuje biciklom kroz pustinje i preko planina

    Filmaš Ben Page biciklom je krenuo na put oko svijeta, a u filmu The Frozen Road zabilježio je dio putovanja kroz kanadski Arktik. Video prikazuje putovanje po niskim temperaturama i kroz duboki snijeg, samoću, strah od čopora gladnih vukova, ali svejedno je jako lijep, a čovjek duboko sretan i zadovoljan. Drugi dio (video gore) prikazuje putovanje preko južnoameričkih planina i pustinja. Live Science

    21.12.2017. (21:40)

    Dah više

    Razočaranje u biciklizmu: Chris Froome dopingiran – lijekom za astmu

    Procurila je informacija da je trenutno najbolji svjetski biciklista i trostruki osvajač Tour de Francea, Chris Froome bio pozitivan na testu za povišenu razinu lijeka za astmu za ovogodišnje utvrke Vuelta a España koju je osvojio. Test iz 7. rujna nakon 18. etape Vuelte pokazao je da je imao 2.000 nanograma po mililitru salbutamola, lijeka uobičajenog za astmatičare. Salbutamol nije zabranjen niti je za njega potrebno tražiti dopuštenje, ali postavljeno je ograničenje od 1.000 ng/ml, što znači da je Froome ima dvostruko više od dopuštenog. Časopis Outside ocjenjuje da je ovo otkriće o dopingu bilo samo pitanje vremena, jer je Froomeova ekipa Team Sky dominirala u utrkama u posljednjih 5 godina.

    14.09.2017. (11:32)

    Snaga nogu i volje

    Biciklista postavlja rekord bicikliranja oko svijeta za 80 dana

    Britanski sportaš Mark Beaumont vjerojatno u ponedjeljak će završiti svoju vožnju biciklom oko svijeta za 80 dana. Prethodni rekord iznosio je daleko više – 123 dana, a ako zaista u ponedjeljak bude u Parizu, jučer je bio u Lisabonu pa je to vrlo vjerojatno, bit će jedan dan brži nego što je htio – 79 dana. Beaumont je krenuo 2. srpnja i vozio je u prosjeku 380 kilometara na dan, 16 sati dnevno. Već je postavio jedan rekord u najvećoj udaljenosti prijeđenoj biciklom u mjesec dana – 11.315 kilometar . Kaže da ga je ovaj put iscrpio i mentalno i fizički – “ako nemaš sposobnost trpjeti nećeš uspjeti”, kaže on.

    31.08.2017. (13:17)

    Radije gledati

    Adrenalin u biciklizmu na planini barem se djelomično prenese na videu

    Zagrepčani koji su barem jednom bili na Sljemenu sigurno su na nekom od puteva vidjeli bicikliste koji se munjevitom brzinom spuštaju niz planinu. Taj sport zahtijeva ludost i hrabrost u podjednakoj mjeri, pa su rijetki oni koji se usuđuju upustiti u taj rizik pun adrenalina. Možda ne baš takav osjećaj, ali sigurno sličan daju snimke vratolomija koje se mogu naći na YouTubeu, poput ove. O ekstremnom biciklizmu na planini piše i New Yorker.

    12.07.2017. (07:31)

    Putovati je lako i to može sva'ko

    Biciklisti s Cresa u sedam mjeseci prošli 12.500 kilometara

    “Svijet je divno mjesto, iako će vas u svakoj zemlji plašiti ljudima iz sljedeće u koju idete” kažu mladi creski biciklisti Oscar Piljek i Ivan Saganić koji su u sedam mjeseci biciklima prešli 12.500 kilometara kroz 13 država sjeverne Afrike i južne Europe (ovdje Facebook njihove Ekspedicije 7 milja, ovdje fotografije). “Putovati može svatko, nismo mi ni po čemu posebni” – kažu momci. Novi list

  • Slične vijesti

    01.05. (07:11)

    Night Riders Croatia – noćna vožnja biciklom po Medvednici

    Iscrpnije...
    22.04. (22:13)

    Bjelorus Konstantin Sivcov (Bahrain) pobjednik je četvrtog izdanja biciklističke utrke Tour of Croatia, najbolji hrvatski vozač je 39-godišnji Radoslav Rogina (Adria Mobil) koji je zauzeo četvrto mjesto sa 1:15 minuta iza pobjednika

    Iscrpnije...
    17.04. (07:40)

    Zvrn-zvrn

    Danas počinje Tour of Croatia – od Osijeka preko Papuka do Koprivnice

    Etapom od 235 kilometara od Osijeka preko Papuka do Koprivnice danas počinje Tour of Croatia, najveća biciklistička utrka u Hrvatskoj na kojoj će biciklisti prijeći više od 1.000 kilometara raznih terena. U narednim danima vozi se ostatkom Hrvatske – preko Plitvica, Velebita, Biokova, Učke, uz more, kroz Zadar, Trogir, Zagreb itd., ovdje detalji svih etapa. Prijenos prve etape danas u 15:19 na HTV2. Nacional, Forum.hr

    12.04. (08:16)

    Žbica s pogledom

    Mitas 4 Islands: Utrka 500 biciklista preko Krka, Cresa, Raba i Lošinja

    Nećemo reći da je ovo utrka za svakoga jer nije, nećemo reći da je ovo najteža utrka u povijesti – vjerojatno nije, nećemo reći da je ovo najljepša utrka, ali jest jedinstvena utrka u svijetu brdskog biciklizma i najvažnija utrka u Hrvatskoj i šire – kažu organizatori utrke Mitas 4 Islands koja se upravo održava na kvarnerskim otocima – Krku, Cresu, Rabu i Lošinju. Utrka se održava od jučer pa do subote, biciklisti će prijeći 270 kilometara tehničkih uspona i spusteva, a sudjeluje 500 natjecatelja. Jučer su u utrci na Krku Hrvati bili najbolji u kategoriji Masters – Ivica Mesarić i Pavao Roset iz tima Husqvarna MTB. Facebook

    05.04. (20:09)

    Zvrn-zvrn s druge strane planete

    Snežana Radojičić – žena koja putuje oko svijeta biciklom

    Profesorica srpskog jezika Snežana Radojičić od 2011. putuje svijetom biciklom, a kaže da je sve počelo kad se jednog dana priupitala “šta je bio moj san u životu?”, ostavila stan i posao u Beograda i krenula u svijet, pravac – istok, kako to obično biva (ovdje ruta koju je dosad prošla). Ove zime uzdržavala se predavanjem engleskog jezika u Kini, ali kad je dobila vizu za Sjevernu Koreju dala je otkaz i kreće na korejski poluotok. O svemu piše na svom Facebooku. Financira se prodajom putopisa i priručnika za putovanja.

    02.04. (15:23)

    Na vrh brda tur se mrda

    Tour of Croatia za dva tjedna – voze preko Velebita, Biokova, Učke, Papuka…

    Najveća biciklistička utrka u Hrvatskoj Tour of Croatia održat će se 17. do 22. travnja, četvrtu godinu zaredom, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1.000 kilometara, s još zahtjevnijim trasama, u još višoj kategoriji Svjetske biciklističke organizacije (ovdje najavni video). TOC prolazi kroz niz gradova, no zanimljivo je da će proći kroz Papuk prvi dan, preko Plitvica i Velebita drugi dan, treći dan je cilj na vrhu Biokova, četvrti pored nacionalnih parkova Paklenica i Sjeverni Velebit, peti dan se biciklisti dvaput penju na Učku (s istarske pa s kvarnerske strane), a šesti dan preko Dugog Sela i Vrbovca voze od Samobora i Zagreba (ne baš najkraćom rutom ).
    Etape:
    17.4. Osijek – Našice, Kutjevo – PP Papuk – Koprivnica
    18.4. Karlovac – NP Plitvička Jezera – PP Velebit – Zadar
    19.4. Trogir – Okrug – Brela – Baška Voda – Makarska – Tučepi – Podgora – PP Biokovo (Sv. Jure)
    20.4. Starigrad – Novi Vinodolski – Općina Vinodolska – Crikvenica
    21.4. Rabac – Labin – Poklon (PP Učka) – Kastav – Viškovo – Rijeka – Opatija – Poklon (PP Učka)
    22.4. Samobor – Dugo Selo – Sveti Ivan Zelina – Zagreb (Trg sv. Marka). Tour of Croatia

    13.03. (21:09)

    Žestok pad s bicikla, ali ostala glava u komadu – zašto uvijek treba nositi kacigu Iscrpnije...

    10.03. (21:34)

    Najbolje se putuje kada putuješ bajkom

    Jako lijep video: Englez putuje biciklom kroz pustinje i preko planina

    Filmaš Ben Page biciklom je krenuo na put oko svijeta, a u filmu The Frozen Road zabilježio je dio putovanja kroz kanadski Arktik. Video prikazuje putovanje po niskim temperaturama i kroz duboki snijeg, samoću, strah od čopora gladnih vukova, ali svejedno je jako lijep, a čovjek duboko sretan i zadovoljan. Drugi dio (video gore) prikazuje putovanje preko južnoameričkih planina i pustinja. Live Science

    27.02. (15:57)

    Ministarstvo turizma dijeli pet milijuna kuna za razvoj cikloturizma na kontinentu, javni poziv otvoren je do 16. ožujka, Ministarstvo sufinancira do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova, a minimalno 100 tisuća kuna i maksimalno 500 tisuća kuna

    Iscrpnije...