- Monitor.hr
07.12.2018. (07:00)

Dragi kolumnisti poput Sanje Modrić nekad imaju sasvim promašen dan, o otkupu Ine, sasvim oflje i površno, glavno da se cendraSlične vijesti

10.09. (10:30)

Vratite nam ih bolje!

Sanja Modrić: Čega se bojiš kad ti djeca krenu u prvi razred?

Sanja Modrić

I ova djeca u ovim našim okolnostima s vremenom postat će zbunjena i dezorijentirana. Postat će im nejasno gdje je ta oštra crta između dobra i zla, dopuštenog i zabranjenog, ljudskog i neljudskog koja iz nekog razloga vrijedi samo doma, a vani ne, crta koju ti i sustav mora jasno pokazivati da se lakše izgradiš u čestit karakter. To treba biti državna himna naše zemlje – piše razumno i otužno Sanja Modrić za Telegram.

07.09. (14:30)

Ne računa na račun

Sanja Modrić: Plenkoviću se mora vjerovati na riječ, mi ostali za sve trebamo papire

Sanja Modrić

Ne možeš se dovoljno načuditi premijeru kad kaže da se vodi “nepotrebni postupak” oko toga tko je HDZ-u platio put u Helsinki. Podučava li Plenković građane kako se ubuduće trebaju ponašati kad neki službeni šalter zatraži od njih da pokažu dokumente i račune?… Pa ćemo onda tako? Bez papira i dokaza. Bez računa. Po receptu predsjednika Vlade osobno – piše Sanja Modrić o natezanju na liniji premijer – povjerenstvo za sukob interesa.

28.08. (11:30)

Lijeva desnica i desna ljevica

Sanja Modrić o apsurdima: Desnica za Milanovića, SDP za Plenkovića, Pupovac ostaje uz Vladu

Sanja Modrić

Stierova frakcija koja bi svrgnula Plenkovića misli da će mu lakše doći glave ako sadašnja predsjednica izgubi izbore. Mantra je srušimo nju da bismo srušili Plenkovića… Pupovac i srpska manjina ostaju uz Plenkovića zato što se boje da bi nakon njega na vlast lako mogli doći samo puno gori od njega, slično kao birači socijaldemokratske i liberalne ljevice – Sanja Modrić u Telegramu.

03.08. (11:30)

Euro Perković

Sanja Modrić: Kako su se novinari drznuli pitati Thompsona koliko će novca dobiti od Splita za koncert

Sanja Modrić se vratila s pauze i u svojoj najnovijoj kolumni za Telegram piše o sutrašnjem koncertu Thompsona u Splitu: “Majke ti mile, kako samo postanu živčani kad im dirneš u pare i imetak ovi likovi koji pred nacijom glume moralne ikone i bose svece s paćeničkim podočnjacima… Pri čemu je Grad Split dužan svom Hrvatskom narodnom kazalištu upravo toliko koliko će se kao od šale caltati Thompsonu, 400.000 kuna”.

03.08. (06:30)

Zgođušno - izdaleka gledano

Sanja Modrić: Šefica Europske komisije kaže da je Hrvatska uspješna i uzor drugima. A da proba ovdje investirati ili otići na sud?

Nova povjerenica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila je da je Hrvatska “izvrsna članica EU i uzor za mnoge druge zemlje”. Gospođi von der Leyen poručujemo da može biti sretna što se ovdje ne liječi, ne investira, nije pod čizmom lokalnog općinskog načelnika, ne natječe se za posao u državnoj službi, ne vodi kakav sudski spor i ne istjeruje svoja zakonska prava i bilo kakve poštene principe – piše Sanja Modrić nakon što se vratila s godišnjeg na kojem se naslušala i nagledala problema običnih ljudi.

20.06. (07:30)

Sanja Modrić: Može li Zoran Milanović pobijediti predsjednicu?

Sanja Modrić

Zasad možemo biti sigurni barem u to da će joj Milanović teško doći glave. Ali to ipak nije nemoguće. Reklo bi se da je Zoki neka vrsta lijevog liberala. Već je rekao da mu je SDP preuzak, da želi dalje i šire, a o prije svega o njemu ovisi dokle će stvarno dospjeti. Racionalan mu je taj pristup, pogotovo kad se zna koliko je SDP propao i koliko mu je posljednjih godina ljosnula popularnost. I time odmah lijepi bonus za Kolindu Grabar Kitarović čija pobjeda HDZ-u nasušno treba kao zlatni žeton za parlamentarne izbore. Ne da je toliko vole, nego bi im koristila – piše Sanja Modrić za Telegram.

15.06. (08:30)

Na izboru za mistera simpatičnosti - ne bi pobijedio

Sanja Modrić o Milanoviću kao predsjedničkom kandidatu: On da smiri ego? Ništa od toga

Da se Kolindi išta dalo dokazati, da ju se dalo redizajnirati gdje je slaba, neadekvatna i tanka, ne bi se ona sada tresla pred Miroslavom Škorom… Što nas čeka s Milanovićem, kaže nam sama analogija. Takav je kakav jest, znamo ga od ranije. Vidim kako mu neplaćeni savjetnici sugeriraju da se malo smekša i snizi. Da izbroji deset prije nego zine. Da smiri ego. Da ne udara ispod pojasa. Ništa od toga – Sanja Modrić za Telegram.

14.06. (08:30)

Prva rupa

Sanja Modrić: Ovaj mirovinski sustav isplati se samo zaorati bagerom

Bivša kolumnistica Novog lista počela je pisati za Telegram. Osvrnula se na mirovinsku reformu i potpise za referendum inicijative “67 je previše”: “Rastrojeni algoritam naših mirovinskih formula raspao se davnih dana i danas pruža goru sliku od poderanih gaća. Taj razbucani “sustav” ne samo da je financijski neodrživ, nego je pun oštrih nepravdi, nelogičnosti, taloga kalkulacija i najsirovijeg politikantstva”.

13.05. (08:30)

Hoćemo još!

Sanja Modrić: Intervju iz mirovine

Na kraju svoje zadnje kolumne od 30.travnja Sanja Modrić (1954) je kratko napisala: “I tu se pozdravljamo, ovo je moj zadnji tekst za Novi list, od srca hvala čitateljima.” I već se osjeti da nedostaje. U odličnom intervjuu za Novosti je riješila i tu dilemu zašto je otišla u mirovinu i hoćemo li je čitati i ubuduće. U međuvremenu je dobila i nagradu za životno djelo Društva novinarskog društva.

30.04. (23:30)

Zbogom i laku noć

Sanja Modrić: Penava kao konj koji leti

U svom posljednjem tekstu za Novi list (zar?!?), Sanja Modrić osvrnula se na vukovarskog gradonačelnika Penavu koji je bio na proslavi Uskrsa u pravoslavnoj crkvi: “Ili je Plenković doista poslao Penavi poruku i nacrtao mu upute kako će pokazati širinu svoju i novoga HDZ-a koji s ovim vodstvom ostavlja za sobom nacionalizam i postaje umjerena konzervativna stranka. Ili je Penava sam zbrojio dva i dva i prešaltao se na ziher pobjedničku stranu… No čak je i svejedno što je kod njega dovelo do ovako naglog zaokreta. Kod svakog zaokreta na koncu bude bitno samo to da se uspio dogoditi”.