Ante Tomić: Zašto je Momčilo Stanić zabranjen, a Thompson nije? - Monitor.hr
06.09.2019. (12:30)

Gradiška stara = kokarda na glavi

Ante Tomić: Zašto je Momčilo Stanić zabranjen, a Thompson nije?

Tomić se bavi reakcijama na Pupovčevu izjavu da RH nalikuje na NDH: “Kraj tisuća otvorenih, javnih izraza naklonosti ustaškoj ideji, besramnog nijekanja ustaških zločina i ismijavanja žrtava Jasenovca u izravnom programu Hrvatske televizije, kraj navijačkih klicanja Vjekoslavu Maksu Luburiću i batinanja srpskih povratnika u kninskom kraju, opći je sud kako je Milorad Pupovac pretjerao. Jedan je Srbin uzeo sebi jedno pravo koje mu ne pripada. Ako smo i ustaše, Pupovac to ne smije reći”.


Slične vijesti

Ponedjeljak (11:30)

Goodfellas

Ante Tomić: Među golobradim Splićanima omiljeni je startup napraviti zločinačku organizaciju

Takve su nam okolnosti i vrijeme da je kvalitetna automatska puška, ili barem kakva brzometka srpske ili kineske proizvodnje, kao kućanski uređaj, kao usisivač na paru ili štapni mikser, a ako je tkogod neobičnim slučajem nema, poslat će dijete u susjeda preko puta da zamoli: “Mama me je poslala ako nam možete jedan tren posuditi svoj kalašnjikov?” – komentira Ante Tomić za Jutarnji.

12.01. (10:30)

Kako to, kako to?

Ante Tomić: Velika bitka Škore i HDZ-a za birače s nižom stručnom spremom

“Dogodilo se nešto totalno čudno, zaprepašćujuće, nečuveno u političkoj povijesti cijeloga ljudskog roda. Lažni proroci zaveli su glasače sa srednjom i nižom stručnom spremom. ‘Šit, tko se tome mogao nadati’, jadikuju ovih dana Andrej Plenković, Željko Reiner i Gordan Jandroković, ‘tko je mogao i zamisliti nešto takvo, da će slabije obrazovani biti  zavedeni i izmanipulirani? Da će netko prevariti ljude bez škole? Pa, nemreš bilivit!” – Ante Tomić, Jutarnji.

09.01. (12:30)

Andrej Lažijević

Ante Tomić: Boriti se istinom ovdje ima smisla koliko i boriti se pištoljem na vodu

Ni Grabar-Kitarović ni Plenković nisu bolje zaslužili. Kad su već pomoću laži došli na vlast, red je da laž i njima samima dođe glave. Ne trebate plakati zbog njihova pada, baš kao što se ne trebate ni zabrinjavati ako vas proganja čudni osjećaj da ste ovo već negdje vidjeli. Sve je u redu s vama, niste poludjeli – čudi se Ante Tomić Plenkovićevom pozivanju na istinu.

05.01. (13:30)

U njegovom rodnom kraju struje nema

Ante Tomić: Genijalac Nikola Tesla ipak se prerano počeo radovati

“Ako i imaju novac da razvuku bakrenu žicu do srpskih kuća, znate i sami, prije će ga podijeliti župnicima ili dati za nagradni fond nekakvog malonogometnog turnira branitelja. Moderno doba, ako njih pitate, nikad ne mora doći do njih u Donji Lapac i Gospić. Ni Hrvatima ni Srbima. Jer, oni zapravo nisu drugačiji. Ako im na stropovima i svijetle žarulje, gusti je mrak u njihovim nacionalističkim tikvama. Nikola Tesla prerano se počeo radovati”, piše Ante Tomić, Jutarnji.

01.01. (20:00)

Ante Tomić: Predsjednica se u televizijskoj emisiji gotovo ispričavala da njezin Jakov, eto, nije branitelj

Bez namjere da se miješamo u njegov privatni život, moramo primijetiti da je ovo dosta neobično. Čuli smo izreku da žena uvijek zadnja sazna u okolnostima kad je muž imao ljubavnicu, ali da bi netko ženi tajio da je branio Hrvatsku, a žena mu je k tomu predsjednica Hrvatske, djeluje, složit ćemo se, upravo slaboumno. Ali, s druge strane, nije prvi put da je nešto u vezi branitelja slaboumno. Gotovo svaki dan se u vezi branitelja otkrije nešto zbunjujuće, opskurno, nešto zbog čega se začuđeno podižu obrve i zbog čega nije uvijek ni zgodno priznati da si sudjelovao u ratu – piše Ante Tomić za Slobodnu (naravno, nije vijest predsjednica već je vijest nova kolumna Ante Tomića).

29.12.2019. (00:30)

Ništa ga ne može iznenaditi

Ante Tomić: Neshvaćen i prezren, junak Pavle Kalinić

“Kad su u gluhu uru u noći između Božića i svetog Stjepana u obiteljskoj kući poznatog poduzetnika svjećice na boru iskrom zapalile zavjesu, sama su nebesa htjela da je to bilo u susjedstvu Pavla Kalinića. Bila je to prilika koju je on čitav život čekao, prilika za koju se vrijedno obučavao, ponavljajući radnje tako mnogo puta da ih je takoreći u snu mogao napraviti”, piše Ante Tomić u Jutarnjem.

26.12.2019. (09:30)

Bratstvo i desnostvo

Ante Tomić: Kako se autentični Hrvati mrze, kako jedni drugima kopaju oči i pravdaju se kao jetrve, to je naprosto milina gledati

Ali svaki mašta kako će jednom doći sloga među nas, spustiti se čudesno jedan mir s nebesa i svi ćemo se od toga trenutka voljeti kao braća. I, ne znam jeste li primijetili šaljivo proturječje, što je netko užasnije, konfliktnije naravi, što je bezobrazniji i svadljiviji, on strastvenije žudi za harmonijom – Ante Tomić u Slobodnoj.

24.12.2019. (08:30)

Sad il nekad

Ante Tomić: Kad netko govori ‘Sad il’ nikada’, dosta je glupo da kaže ‘bit će bolje drugi put’

Njegovi suradnici najavljuju još bolji rezultat na idućim izborima. Nevolja je, međutim, da je njihov kandidat bio dosta rezolutan. Za njega je izbor bio pobjeda ili smrt. Tvrdio je kako je ovo, i za njega i za Hrvatsku, jedina šansa, govorio kako ima samo jedan metak u cijevi. Kad netko nastupi sa sloganom “sad il’ nikada”, dosta je glupo, složit ćemo se, da nakon poraza govori, ah, dobro, nema veze, bit će bolje drugi put – Ante Tomić.

22.12.2019. (15:30)

Kao i pokojni zapovjednik

Ante Tomić: Četvorica hrvatskih generala koji su se pobunili protiv koncerta Lepe Brene su namrštena strašila

“Pamtite svakako slavni govor Vlade Gotovca iz ljeta 1991. pred zgradom Komande Pete vojne oblasti kad je Blagoja Adžića i Veljka Kadijevića nazvao generalskim strašilima. E, vidite, upravo su to postali Mile Ćuk, Marinko Krešić, Ivan Kapular, Ivan Tolj, namrštena generalska strašila. Predstavljaju se osloboditeljima, a mašu batinom i zazivaju diktaturu u kojoj će biti strogo propisano što se smije, a što ne smije pjevati”, piše Ante Tomić za Jutarnji.

19.12.2019. (14:30)

Najveća svetica - sv. Baka

Ante Tomić: Ministar Krstičević bi trebao na poduku kod časne sestre

Snaga Crkve je u bakama. Nema tako srčanih branitelja vjere i čuvara katoličke tradicije kao što su bake. Spomenite se samo, u stara doba, koliko je njih baka odnijela krstiti, krišom od mama i tata koji su bili u Partiji. I koliko ih ni danas ne bi marili pričestiti ili krizmati dijete, ili se vjenčati u crkvi, da se ne boje da će im svekrva ili punica iskopati oči. Zaista, da nije krhkih starica u crnini, biskupi bi mogli ugasiti obrt – piše Ante Tomić, koji je vidio da Damir Krstičević nije imao takvu baku.