Ante Tomić: Zašto je Momčilo Stanić zabranjen, a Thompson nije? - Monitor.hr
06.09.2019. (12:30)

Gradiška stara = kokarda na glavi

Ante Tomić: Zašto je Momčilo Stanić zabranjen, a Thompson nije?

Tomić se bavi reakcijama na Pupovčevu izjavu da RH nalikuje na NDH: “Kraj tisuća otvorenih, javnih izraza naklonosti ustaškoj ideji, besramnog nijekanja ustaških zločina i ismijavanja žrtava Jasenovca u izravnom programu Hrvatske televizije, kraj navijačkih klicanja Vjekoslavu Maksu Luburiću i batinanja srpskih povratnika u kninskom kraju, opći je sud kako je Milorad Pupovac pretjerao. Jedan je Srbin uzeo sebi jedno pravo koje mu ne pripada. Ako smo i ustaše, Pupovac to ne smije reći”.


Slične vijesti

Danas (15:30)

Koja je ovo država!

Sabor hitno mora donijeti zakon prema kojem rečenicu ‘Znaš li ti tko sam ja?‘ smije izreći jedino Mišo Kovač

Ante Tomić o slučaju Sučić: Specijalno je odvratno da je državni tajnik i nekakav hrvatski branitelj, da on u svakoj prilici ponosno naglašava kako je jednom žrtvovao život i zdravlje za našu slobodu i dostojanstvo i hrvatsku državu koju smo hiljadu godina sanjali. Ako je sloboda i dostojanstvo i hrvatska država koju smo hiljadu godina sanjali da policajci u gostionici iza ponoći moraju paziti da ne uvrijede pijanu budalu na visokom položaju, po čemu se to točno razlikuje od ropstva i poniženja pod tuđinskom čizmom?

Nedjelja (15:30)

Glupometno prvenstvo

Ante Tomić: Kad vidite sveučilišnu bolnicu u Zagrebu jasno je zašto je Hrvata svakim danom sve manje

Da Hrvatsku ukratko trebam opisati nekome tko nikad nije čuo za nju, odveo bih ga u Arenu Zagreb i s tribina mu pokazao dolje na teren, na zaražene od koronavirusa kako kašlju i znoje se bezvoljno piljeći u prozirnu pravokutnu ploču i obruč s mrežom iznad svoje glave. To je zaista prvo i zadnje što trebate znati o našem slavnom plemenu, da bolesnici leže na jednom košarkaškom igralištu, a samo kilometar, kilometar i po niz cestu već gotovo četrdeset godina stoji jedna nedovršena bolnica. Kad tako nešto vidite, savršeno je jasno zašto je Hrvata svakim danom sve manje – osvrće se Ante Tomić na činjenicu da je jedna sportska dvorana postala bolnica, jer je novac za bolnicu potrošen na sportsku igru.

24.11. (21:30)

Lud, munjen, odličan

Ante Tomić o Nadareviću: Mustafu su voljeli i u Splitu, gdje inače ne vole nikoga

Čudio se kako ga u Splitu vole, kako ga, gotovo četrdeset godina nakon ‘Velog mista’, zaustavljaju na ulici i nazivaju inžinjerom Dujom, a ja sam se složio da je to izvanredna rijetkost za Split, gdje inače ne vole nikoga. Zauvijek je dobio naklonost jednoga mrzovoljnog i bezobraznog svijeta jer je savršeno savladao njihov nemogući jezik – osvrće se Ante Tomić za “krasnim čovjekom i umjetnikom”.

22.11. (22:30)

Epidemiolozi se skrili u mišje rupe

Tomić: I u Podgorici i u Beogradu i u Vukovaru, nekrofilna ideologija uvijek pobjeđuje epidemiologiju

Rast zaraženih vidljivo izluđuje nadležne. Ispunjava ih nemoćnim bijesom jer ne znaju koga bi krivili za to. I premijer i Stožer civilne zaštite, nevelika skupina najboljih ljudi koje HDZ ima, pomno izabranih profesionalaca širokog znanja, velike odvažnosti i granitnog integriteta, po vlastitom su uvjerenju napravili sve što se moglo napraviti. Upravo kao i onome bračnom paru s početka naše priče, ni Plenkoviću, ni Berošu, ni Božinoviću, ni Capaku ne ide u glavu gdje su pogriješili? Piše Ante Tomić za Jutarnji list

22.11. (19:30)

Tko se boji cjepiva još

Tomić: Milanovićeva izjava da će se ‘cijepiti, ali ne prvi‘ je tako kukavna, nedostojna i glupa

Onaj koji vodi nekakvu zajednicu kroz neko teško vrijeme mora se isturiti ispred svih, hrabro se izložiti s opasnosti. Upravo kao što je Churchill izlazio na krov s cigarom u zubima dok su njemačke bombe padale po Londonu. Ako to i nije bilo bogzna kako pametno, njegovom je narodu dalo snage da se bori. Narod tako nešto očekuje od vođa, i kad napada virus, i kad napadaju Nijemci. Tko hoće biti predsjednik, jednostavno mora biti prvi. Piše Ante Tomić za Jutarnji list

19.11. (18:30)

Milo nerade pošteno

Ante Tomić: U kamenoj utvrdi poštenja poznatoj po imenu Republika Srpska netko je igrao pokvareno? Isuse Kriste, kamo ide ovaj svijet!

Dok u normalnog muškarca ili žene u Nizozemskoj ili Danskoj ima osamdeset šest milijardi živčanih stanica koji munjevito prenose misli i podražaje, u našeg čovjeka su na redovnoj dužnosti možda samo dvije do tri stanice… Izluđujuće je spor bio taj neuron koji je Banjalučanima tek prije nekoliko dana u centralu javio da više ne glasaju za Milorada Dodika, ali nije to neobično za naše prilike. Ima ih oko Ciste i Lovreća i sporijih – osvrće se Ante Tomić na Republiku Srpsku, a i na Republiku Hrvatsku.

11.11. (10:30)

Atrakcije ne za svakoga

Tomić: Vodotoranj je obnovljen samo da bismo derali svoju nacionalističku sirotinju

Pravo pitanje ovdje nije koliko je ulaznica, nego zašto je ona za sve ista, zašto na vodotoranj sve jednako puštaju. Jer, ako svi mogu gore, i naši i njihovi, i pravaši i udbaši, i ustaše i četnici, cijena se, bez obzira na nacionalnost, vjeroispovijest i politički svetonazor, ne mijenja, koji je onda smisao i rata i nezavisnosti, i muzeja i vidikovca? Ante Tomić

09.11. (20:00)

Joj Janez, i susjede je sram

Ante Tomić: Kad je Melania pokazala suprugu Janšinu čestitku, Trump je oduševljeno zavikao – “Evo vidiš! Što sam ti ja govorio! Cijeli svijet je uz mene!”

…Janša u međuvremenu nastavlja s tvitovima. U subotu se narugao pravosudnom sustavu Sjedinjenih Država. Kao zaslužan i priznat borac za demokratske vrijednosti sa žaljenjem je primijetio da je tu ozbiljno ugrožena vladavina prava. Politička kriza naposljetku će se možda okončati samo ako Amerikanci pošalju nekoga u Ljubljanu da Janši odvali šamar i oduzme mu mobitel – završava kolumnu Ante Tomić, ali i prije toga ima se što pročitati.

08.11. (18:30)

Molitve kao pucnji u prazno

Tomić: Zar je Svemogući takav glupan da ne vidi kako je super tip za kojega se i ustaše i četnici zauzimaju

Što god se ovdje dogodilo, velika je zagonetka zašto je Svemogući propustio pomoći Trumpu. Konzervativna Amerika nije zaista mogla poželjeti konzervativnijeg predsjednika. Svi miroljubivi i bogobojazni kršćani iz Mississippija, Alabame i Oklahome točno su se prepoznali u miroljubivom i bogobojaznom Trumpu, čovjeku u kojega je iznimno bogato rodilo svih dvanaest darova Duha Svetoga. Čije su se grane objesile od tereta ljubavi, radosti, mira, strpljivosti, velikodušnosti, uslužnosti, dobrote, krotkosti, vjernosti, blagosti, suzdržljivosti i čistoće. Čovjeku koji bi prije sebi iščupao jezik, nego kazao laž. Odsjekao sebi ruku, prije nego uzeo nešto tuđe. Iskopao sebi oko, prije nego bi pogledao tuđu ženu. Piše Ante Tomić za Jutarnji list

04.11. (21:30)

Još jedan dokaz da živimo u Uhljebistanu

Kakav posao – evidentičar roditeljskih uplata u vrtiću

Prije nekoliko dana na HZZ-u je raspisan natječaj za posao koji se zove evidentičar roditeljskih uplata u vrtiću Marjan. Na neodređeno, s rokom kušnje od šezdeset dana. Netko prosječno informatički pismen, na jednostavnom i široko dostupnom alatu kao što je Microsoft Excel, taj bi posao znao napraviti za petnaest minuta. Dopustimo da stranačkom degeneriku treba nešto više, na primjer, pola sata. Ako mjesec ima dvadeset dva radna dana, sto sedamdeset šest radnih sati, deset hiljada i petsto šezdeset minuta, preostaje čitavih deset hiljada i petsto trideset minuta u kojima bi glupa kćer ili nesposobni nećak stanovitog muškarca na visokom položaju za koje je natječaj raspisan bili potpuno beskorisni, piše Ante Tomić.