Splitski restorani: Meni od tri slijeda za - 40 kuna - Monitor.hr
03.03.2017. (12:43)

Zeks ojro bite

Splitski restorani: Meni od tri slijeda za – 40 kuna

Restorani u Splitu počeli su za cijenu od 40 do 50 kuna nuditi riblji ili mesni meniji od tri slijeda jela – nude juhu, rižotto s plodovima mora ili svinjetinu sa žara, te kolač za svega 5 do 7 eura po osobi. Piće se plaća posebno, no vlasnici restorana kažu kako takvi gosti piju isključivo točenu vodu. Do ovakve je ponude došlo jer agencije od restorana za velike grupe turista traže niže cijene, na što restorani pristaju, pogotovo van sezone. RTL vijesti


Slične vijesti

04.03. (11:00)

Bez forsiranja gourmeta, molim

Sve više restorana vraća Michelinovu zvjezdicu: Tjera nam goste i neisplativo je

Posljednjih godina sve je veći broj chefova i restorana koji su odlučiti vratiti to priznanje ili odbiti ga zbog problema koje im je Michelinova zvjezdica prouzročila. Neki od najpoznatijih svjetskih primjera koji su dospjeli u medije su Marco Pierre White koji je 1994. postao najmlađi chef s tri zvjezdice da bi pet godina kasnije postao prvi chef koji ih je vratio Michelinu. Jedan takav slučaj zabilježen je i na Kvarneru. U cijelome procesu izgubila se početna ideja oko koncepta te je status restorana sa zvjezdicom postao svojevrsno opterećenje. Jednostavno, izgubili smo goste, a ulaganja u restoran s konceptom kuhinje kakav smo imali su previsoka i neisplativo je. Želim da budemo restoran u kojem će se gosti osjećati ugodno, da ne razmišljaju kako moraju biti formalno odjeveni, da mogu doći s djecom, sa psom… Na kraju krajeva, da mogu pojesti nešto a la carte, a ne samo ono što su chefovi smislili da bi trebali jesti, budući da smo imali samo degustacijske menije. Da mogu naručiti i butelju kućnog vina, opustiti se… Index

08.04.2023. (20:00)

Brigo moja, prijeđi na drugoga

Ma kakav zero waste!? Restorani pravilno odlože samo 10 posto biootpada

Zašto ljudi ne žele odvajati bio-otpad?

Prema riječima direktora i vlasnika tvrtke Ka-plus iz Rijeke Zorana Antića, u četiri vrste kuhinjskog otpada koji nastaje u hotelima, restoranima, fast foodovima i kafićima nađe se svega i svačega jer se otpad ne odvaja pravilno. “Biorazgradivi otpad i otpad općenito najbolje odvajaju hoteli u Istri, sjevernoj Hrvatskoj, Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, ostali se ne trude previše. Jedan fast food koji posluje u 10 četvornih metara prostora plati mjesečno samo 20 eura za odvoz smeća, a svakodnevno napuni dva spremnika otpada od 100 litara. Taj otpad baci na odlagalište mješovitog otpada, a dio takva otpada iz restorana i fast foodova završi kod uzgajivača svinja, što je od 2008. zabranjeno zakonom.”, kaže Antić. Lider

23.05.2021. (12:30)

Slobodno druženje

Popuštanje korona mjera i prije 1. lipnja? Doznajemo koje odluke bi se mogle prve donijeti

Kako je broj novozaraženih u opadanju te se smanjuje opasnost prijenosa virusa, a bliži se i turistička sezona, čini se da će Stožer i prije 1. lipnja popustiti mjere koje mjesecima vrijede u sektorima koji najviše pate tijekom pandemije. Tako se očekuje odluka o otvaranju unutrašnjosti restorana i povećanju dopuštenog broja sudionika na okupljanjima, a koji će biti uvjeti za to ostaje nam saznati. Jutarnji list

29.01.2021. (11:30)

Prosvjedna akcija

Vlasnici teretana i restorana usprotivili se mjerama i odlučili otvoriti 1. veljače

Dio sam inicijative ugostitelja nazvane ‘Dajte nam da radimo’, u koju je uključeno puno subjekata. Dobar dio nas 1. veljače otvoriti svoja vrata u znak protesta, po uzoru na Češku i Italiju. Vjerujem da će nas biti oko pet tisuća – kaže Bernard Tkalčec, vlasnik seoskog turizma. Usprotiviti se mjerama planiraju i vlasnici teretana. Ako im inspekcija napiše kazne ne mare, kažu da ionako više nemaju novca.

22.05.2020. (19:30)

Dosta je dostava

Veliki američki gradovi ograničavaju naknade aplikacijama za dostavu hrane

Naknada koju naplaćuju popularne aplikacije za dostavu u SAD-u uobičajeno iznosi između 20 i 40 posto cijene obroka u restoranu. Mnogima je to previše ali zbog pandemije koronavirusa nemaju drugog izbora. Na žalbe restorana reagirali su gradovi Los Angeles, New York i Washington uvodeći ograničenja na naknade koje dostavljači smiju naplatiti. Sada se pak oni bune navodeći da je odluka nezakonita te da će rezultirati većim cijenama za potrošače. T-portal

28.03.2019. (15:45)

Osvrt na restoran: Zagrebačka Royal India – trenutni šampion etničke kuhinje u Hrvatskoj!

21.03.2019. (22:30)

400 eura pod morem

Otvoren najveći podvodni restoran na svijetu

Na samom jugu Norveške otvoren je restoran Under (što znači “čudo” na norveškom), prvi takav u Europi i najveći na svijetu (ima ih još po Indijskom oceanu). Jučer su gosti bili prijatelji vlasnika, a za goste počinju raditi u travnju, ali već imaju 7.000 rezervacija pa je sljedeći slobodan stol tek u kolovozu. Restoran je dug 30 metara, izgleda kao kamen koji izranja iz mora, a neki kažu i kao kit, uronjen 5 metara u more, s podvodne strane je prozor koji u more gleda (pa će ribe moći gledati kako im jedu familiju, jel tako!?). Glavni kuhar je poznati Nicolai Ellitsgaard Pedersen, pa će jela ići do nekoliko stotina eura, a služit će se svježa morska hrana. Inače, idilični dojam restorana malo se mijenja kad krenu veliki valovi, kao što pokazuju ove fotografije ovdje, iako je sam restoran zaštićen jer je u malenoj uvali.

19.03.2019. (00:00)

Novi zagrebački restorani: Moderni prostor i domaća zagrebačka kuhinja nadomak Bundeka – Miki’s, Brodska 1

11.01.2019. (15:32)

Novi, obećavajući restorani: Šest štandova sa zagrebačkog Fuliranja postaju stalni lokali