17.04.1999, subota
Klik za veliku naslovnicu

Ekskluzivni intervju iz Bruxellesa: Jamie Shea, glasnogovornik NATO-a
Morat ćemo od Kosova napraviti protektorat

Ekskluzivno: Eduard Leonidovič Kuzmin, novi veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj, u nastupnom intervjuu
Rusija je spremna upotrijebiti nuklearno naoružanje u zaštiti dostojanstva nacije

Ivica Ropuš, glasnogovornik HDZ-a
Oporba prekida bojkot Sabora

Pavao Miljavac i William Montgomery posjetili Glavni stožer američkog zapovjedništva za Europu
SAD poštuje napredak Hrvatske u izgradnji demokratske vojske

Rekonstrukcija Vlade: Bivši ministar useljeništva o ukidanju svojeg resora
Marijan Petrović: Da bih državi uštedio novac putovao sam ekonomskom klasom

Tvornica duhana Rovinj kukpila novih 10,9 posto dionica TDZ-a
BAT neće uložiti 17 milijuna DEM u Zadar jer je TDR kupio kontrolni paket dionica

Čelnici Udruge seljaka Đakovštine inicirali su smjenu predsjednika Udruge seljaka Slavonije i Baranje
Antun Laslo: Samo su Matija Brlošić i Slavko Novaković protiv mene

Sjednica Uprave HRT-a o financijskom stanju kuće
HTV otkazuje suradnju vanjskim suradnicima i umirovljenicima

Intervju: Ministar zdravstva prof.dr. Željko Reiner
O Sveučilišnoj bolnici, krizi u zdravstvu i dugovima HZZO-a prema ljekarnama

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest | Sljedeća vijest

Sjednica Uprave HRT-a o financijskom stanju kuće
HTV otkazuje suradnju vanjskim suradnicima i umirovljenicima

Hloverka Novak Srzić ZAGREB - Kako bi stabilizirala financijsko stanje kuće, Uprava HRT-a na svojoj 83. sjednici održanoj 15. travnja razmatrala je rezultate poslovanja HRT-a za prva tri mjeseca ove godine, te je donijela odluke da se smanji vanjska suradnja i racionalizira zapošljavanje, s obzirom na to da se program u ovoj godini nije povećao, nego smanjio.

U skladu s tim, Uprava će zaključno s 1. svibnja preispitati i smanjiti potrebe za svim oblicima vanjske suradnje, i to u svim segmentima rada, dok će buduću vanjsku suradnju na prijedlog člana Uprave HRT-a, odobravati isključivo generalni direktor osobno. Nadalje, do završetka izrade nove sistematizacije radnih mjesta neće biti nikakvih pojedinačnih promjena koeficijenata radnih mjesta, niti posebnih zapošljavanja novih zaposlenika.

Tko može - u mirovinu

Vanjskim suradnicima i umirovljenicima koji temeljem ugovora o djelu obavljaju određene poslove, otkazat će se svi ugovori, a u slučaju programskih potreba članovi Uprave HRT-a mogu direktoru predložiti eventualni nastavak suradnje. Uprava državne TV kuće također će preispitati isplatu honorara vanjskim suradnicima i zaposlenicima HRT-a s osnova korištenja ugovora student-servisa, a utvrdit će i broj zaposlenika koji imaju uvjete za mirovinu po sili zakona, kao i broj zaposlenika koji bi uz stimulativne mjere mogli steći uvjete za mirovinu.

Uz to, utvrdit će se i broj vanjskih suradnika koji rade puno radno vrijeme i više godina u svim dijelovima TV kuće, a prema kojima HRT ima obveze zapošljavanja. Ta odluka posebno se odnosi na kadrove potrebne u tehničkom dijelu odvijanja programa. Na sjednici je Uprava državne televizije također zadužila Hloverku Novak-Srzić i Josipa Grgića da izvrše smanjenje televizijskog programa po kriteriju gledanosti, uz otkaz svim vanjskim suradnicima koji su radili na emisijama za koje nema programskog opravdanja.

Uvođenje radne obveze

Prema izvješću sa sjednice koje je dostavljeno svim glavnim urednicima Radija i Televizije, rukovoditeljima odjela, te Sindikatu i Aktivu novinara, sve donijete mjere zahtijevaju radnu disciplinu svakog zaposlenika i odgovornost, a u slučaju nihova nepridržavanja svi zaposlenici imaju obvezu Pravnoj službi podnijeti prijavu povrede radne obveze. U slučaju teških povreda zaposlenik može dobiti i izvanredni otkaz ugovora o radu, ako je cijeli postupak otkazivanja proveden u roku 15 dana od dana saznanja za povredu...

Rozita Vuković