21.04.1999, srijeda
Klik za veliku naslovnicu

Ekskluzivno: Reporter Jutarnjeg lista s pripadnicima OVK na Kosovu
Tri dana pakla na Juniku

Debeli brijeg:Incident na granici Hrvatske s Jugoslavijom
Vojska SRJ ušla u UN-ovu zonu Prevlake, hrvatski specijalci nadziru granicu

Novinska distribucija: Koordinacija izdavača saslušala sindikaliste, propao dogovor bankara i Vlade
Zbog štrajka Tiska sutra bez novina na kioscija

Hrvatska - Haag: Odgođena sjednica u povodu haaške optužnice
Tuta u predinfarktnom stanju sa suda prebačen u bolnicu

Ekskluzivno: O čemu je, zapravo, Gelbard razgovarao s Tuđmanom, oporbom i ministrima
Robert Gelbard: Oporba ni u kojem slučaju ne smije bojkotirati izbore

Agrokoka: Zbog neisplate plaća i pomora peradi stotinjak zaposlenika jučer najavilo
U petak s polumrtvim kokošima krećemo pred hrvatsku vladu

Razgovor: Predsjednik Liberalne stranke nakon sastanka šestorke s Gelbardom i Westendorpom
Gotovac: Gelbard nam je rekao da ne nasjedamo Jelavićevu šarmu jer je on dvoličan i surađuje s mafijom

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest | Sljedeća vijest

Hrvatska - Haag: Odgođena sjednica u povodu haaške optužnice
Tuta u predinfarktnom stanju sa suda prebačen u bolnicu

Tuta i policija ZAGREB - Zbog srčanih tegoba koje, prema mišljenju liječnika vještaka, upućuju na predinfarktno stanje, Mladen Naletilić Tuta hitno je prebačen sa Županijskog suda u bolnicu za osobe lišene slobode, te je odgođena sjednica Vijeća u povodu optužnice Međunarodnog kaznenog suda u Haagu i naloga za uhićenje i izručenje Mladena Naletilića i Vinka Martinovića Štele, optuženih za zločine protiv čovječanosti, teške povrede Ženevskih konvencija i kršenja ratnih zakona i običaja.

Prvookrivljeni Tuta zbog jakih se bolova u predjelu prsa jedva pomaknuo iz sobe u prizemlju suda i došao u dvoranu na trećem katu, gdje se održavalo ročište, a gdje je već sjedio drugookrivljeni Štela.

Kada ga je predsjednica vijeća Erna Dražančić upitala gdje ga točno boli i osjeća li se sposoban sudjelovati u postupku, Tuta je tiho promrmljao da ga boli srce i da se ne osjeća sposobnim ni za što.

Hitno prevezen u bolnicu

- Mome klijentu je nužno bolničko liječenje jer je njegovo zdravstveno stanje najvažnije. Ako se njemu nešto dogodi tko će ga imati na savjesti? Ja sigurno ne. Sjednicu treba odgoditi, a Tutu prebaciti u bolnicu.

On je jutros dobio injekciju protiv bolova jer je inzistirao na dolasku na sud, iako je njegovo zdravstveno stanje vrlo loše - rekao je Tutin branitelj Krešimir Krsnik sutkinji, kada je ona odlučila da će se rasprava prekinuti na sat vremena, dok ne dođe liječnik vještak, koji će dati svoj sud o okrivljenikovoj medicinskoj dokumentaciji, a za to vrijeme pozvat će se liječnik iz zatvorske bolnice, koji će biti uz Mladena Naletilića.

Tuta je nakon liječničkoga pregleda već u 9.45 sati hitno prevezen u zatvorsku bolnicu, a nakon prekida liječnik vještak dr. Davor Strinović iz predočene je liječničke dokumentacije i bolničkog nalaza utvrdio da okrivljenik nije sposoban sudjelovati u postupku, a zbog srčanih tegoba potreban mu je bolnički tretman, za koji se ne može reći koliko će trajati i kakav će biti ishod liječenja.

Dr. Strinović je istaknuo da je pregledom utvrđeno da Naletilić, koji se žalio na "jake bolove u prsima, vrtoglavicu i slabost" ima sniženi krvni tlak, srčani mišić slabije mu je prokrvljen, a laboratorijski nalazi pokazuju povišene enzime i nizak šećer u krvi...

Sanja Mikolčević