HR link tjedna indeks

Ukupna ocjena

Sadržaj

Dizajn

Ažurnost


Belle de Jour

Diode su ocjene


 
Monitor home | HR link tjedna indeks | Prije | Poslije
2. svjetske vojne igre
URL: www.2svi.hr
Kategorija: Sport
Datum: 08.08.1999

Klik na site Napokon je i kod nas postao običaj putem Weba prenositi veće sportske događaje. Ovoga puta radi se o 2. svjetskim vojnim igrama koje službeno počinju danas. Web stranice igara iako nisu pretjerano skladno dizajnirane, ipak su vrlo funkcionalne moramo pohvaliti njihovu uslužnost i informativnost.

Stranice postoje na dva jezika, hrvatskom i engleskom i donose obilje korisnih informacija, o Zagrebu i Hrvatskoj, o sportovima zastupljenim na igrama (odlična stranica "Sportovi"). Najviše nas se dojmila gomila uslužnih informacijama koje će pomoći sportašima i sudionicima vojnih igara, o kulturnim događanjima u gradu, restoranima, gdje se što nalazi, kome se mogu obratiti za pomoć. Tu su informacije o javnom gradskom prijevozu, podaci o vremenu u Zagrebu...

Svi rezultati odigranih sportskih disciplina moći će se naravno vidjeti na Webu, a za neke športove rezultati će biti objavljivani onako kako se budu uživo mijenjali. Dakle, kada sudac upiše postignuti gol ili bod, on će se u najkraćem roku pojaviti na Internet stranicama. Neslužbeno saznajemo, da će se neke športske manifestacije prenositi i uživo preko Weba (pripremite Windows Media Player 6.x).

Site igara nije bez zamjerki. Jedna od prvih tiče se upravo prvog dojma, odnosno naslovnice (www.2svi.hr) na kojoj vas dočekuju tek slike ministra obrane Miljavca i predsjednika organizacijskog odbora Lucića, bez ijedne bitne informacije.

Bez obzira na zasluge navedene gospode, na Webu se ne priznaje vojna hijerarhija i takve slike spadaju u "About" stranicu, a naslovnica mora biti stranica s obiljem informacija i najsvježijim vijestima. Site se nalazi na NT serveru koji je sa svijetom povezan debelim HiNetovim vezama.


© 1997-1999 Internet Monitor