HR link tjedna indeks

Ukupna ocjena

Sadržaj

Dizajn

Ažurnost


Belle de Jour

Diode su ocjene


 
Monitor home | HR link tjedna indeks | Prije | Poslije
Motovun Film Festival
URL: www.motovunfilmfestival.com
Kategorija: Film
Urednik: Boris T. Matić
Dizajn: Boris Ličina i Ratko Jagodić
Presence provider: Iskon
Datum: 15.08.1999

Klik na site S veseljem proglašavamo ovaj site Linkom tjedna, jer ne samo da se radi o doista odličnom hrvatskom siteu već je i njegova tema Motovunski filmski festival - nešto svake hvale vrijedno. Site pored atraktivnog dizajna nudi i sve potrebne informacije kako posjetitelju festivala tako i slučajnom Internet korisniku. Odlično prezentirani filmovi u programima zamjenjuju pravi festivalski katalog, a tu su i dnevne vijesti o aktualnim zbivanjima na festivalu.

Mada će aktualnost sitea neizbježno pasti nakon završetka festivala, preporučujemo ga svima onima koji kane raditi slične, veće ili manje, priredbe da ga dobro prouče, jer je Motovun Film Festival napravio u tom pogledu dobar, svjetski posao. O Webu smo porazgovarali s direktorom festivala i urednikom sitea Borisom T. Matićem.

- Kako ste se odlučili da vam site rade Ličina i Jagodić iz Aquariusneta?

- Bruketa i Žinić su naši službeni dizajneri i oni su procjenili da dečki iz Aquariusneta najbolje rade taj posao, pa smo ih pozvali da nam naprave festivalski site.

- Koliko dugo se radio?

- Site je postavljen pred tri mjeseca, no zapravo je sve napravljeno u zadnjih tjedan dana, jer se kasnilo s definiranjem programa.

- Koliki su troškovi izrade sitea?

- Sve je to vrlo jeftino. Dečki koji su radili site napravili su to besplatno i tako su postali sponzori festivala. :)

- Kako je rješen marketing sitea?

- Site je prijavljen na svim pretraživačima i adresa se nalazi na svim službenim materijalima. Link na nas već postoji na siteu Canneskog festivala i na mnogim drugima. Organizacija prvog festivala je toliko složena i napeta da ovaj put nismo stigli niti razmišljati o oglašavanju na Webu.

- Kako ide održavanje sitea i što će biti s siteom po završetku festivala?

- Site se sada održava direktno s lica mjesta. Nakon festivala nastavit će se raditi na njemu. Svi materijali koji su prikupljeni bit će stavljeni na Web. Također ćemo staviti RealVideo snimke događanja s festivala. U listopadu će početi pripreme za sljedeći festival i tada ćemo imati i prijavne formulare za novi festival.

- Posjećenost?

- Nemam podatke, ali po broju mejlova koje dobivam dnevno, zaključujem da prilična. Ljudi pišu kako im se sviđa site.

- Kako ste zadovoljni festivalom?

- Napravili smo čudo od festivala. Festival ide jako dobro, iznenađujuće dobro. Imamo skoro 100 akreditiranih novinara. Teško ćete naći politički skup na koji dođe toliki broj novinara. Jučer je u kinu bilo 800 ljudi, a ima samo 550 sjedećih mjesta.


© 1997-1999 Internet Monitor