HR link tjedna indeks

Ukupna ocjena

Sadržaj

Dizajn

Ažurnost

Multimedija


Belle de Jour

Diode su ocjene


 
Monitor home | HR link tjedna indeks | Prije | Poslije
Pips, Chips & VideoClips
URL: www.pipschipsvideoclips.com
Kategorija: Rock
Urednik: Ante Perković
Webmaster: Hrvoje Znaor
Dizajn: Jadranko Marjanović
Presence provider: Ring Telekom
Datum: 22.08.1999

Klik na site Svojim istupom na Internetu Pips, Chips & Videoclips su pokazali da Internet shvaćaju kao ravnopravan medij drugim rock formama poput spota, singla, novinskog intervjua, koncerta, skandala... i odmah su se izborili za vodeće mjesto na hrvatskom Internetu u kategoriji Rock i bacili rukavicu svim spavačima koji još uvijek ne znaju da Internet vrijeme teče 3 puta br"e od normalnog da oni prvi i ozbiljni potižu nedostižnu prednost. Site se lako pregledava, jer je dizajn uredan i čist, a navigacija jednostavna kad naučite što pojedina ikonica znači (postoje oblačići). Tekstovi su pisani tako da budu i zabavni za čitanje, ali i informativni. I ovdje ćete naći sve što jedan službeni site benda treba imati. U "Enciklopediji" su predstavljena sva tri dosadašnja albuma, ima pjesama u RealAudio formatu, a tu su i svi tekstovi pjesama. U spomenaru pod nazivom "Dobar, loš, j.a.o." možete naći što su lijepoga i ružnoga drugi rekli o Pipsima i Ripperu, kao i što je on rekao njima. Tu je i Dojmovnik, dućan, vijesti, izvještaji s koncerata, fan klub, "žnore"... O siteu smo razgovarali s vođom Pipsa, Dubravkom Ivanišem - Ripperom, koji se trenutačno nalazi u Ljubljani na miksanju najnovijeg CD-a naslovljenog "Bog".

- Otkud potreba za siteom?

- Ne imati site danas je za mene neprofesionalno. Nisam htio da to bude tek bilo kakav site, jer su moji kriteriji vrlo visoki. Prvenstveno me zanima da nam site bude aktualan i informativan, da se na njemu nađu stvari koje ne možeš nigdje drugdje naći. Čitam baš u Nedjeljnom Vjesniku prikaze tih siteova. Jako mi se svidio onaj site s kamerom u frižideru, pa kad tip otvori frižider vidi mu se faca na Internetu. Na sličan način bih htio približiti site ne samo Pipsoljupcima, već da i drugi nađu razloga da iznova dođu na stranice.

- Nešto uživo?

- Razmišljali smo o instaliranju kamere za vrijeme probe. Ono što ćemo sigurno napraviti je da ćemo singl "Dan, Mrak" staviti kao MP3 na Web dva-tri dana prije izlaska tog singla.

- Cijeli singl? U punoj kvaliteti?

- Apsolutno! Razmišljali smo kolika je to pušiona i koliko time gubimo. Jer će se singl prodavati u nekim dućanima, doduše u ograničenoj nakladi kao raritet. Proči tao sam negdje - "ako želiš biti na Internetu igraj se po njegovim pravilima". Tako i mi želimo napraviti halabuku s tim MP3-em. MP3 će se pojaviti koncem rujna.

- Tko je pisao tekstove na siteu?

- Ante Perković je glavni. Ja sam tu treće lice po redu.

- A tko je napisao "Rok je mrtav"?

- Ah, to je moje (smijeh).

- Što misliš o siteovima domaćih bendova?

- Mislim da je nivo siteova hrvatskih bendova vrlo nizak. Nekima site nije osvježavan dvije-tri godine, a to su grupe koje se cijene i poštuju, pa onda ne znam zašto to stoji uopće.

- Ciljaš na Psihomodo Pop?

- Pa da. Ne želim ja tu držati prodike nikome, nisam ja nikakav Internet stručnjak. Ali kad smo rekli idemo napraviti Web stranice onda ih idemo napraviti kak' spada. I održavati ih. Let tri sam gledao, svaka čast, imaju 7000 posjetitelja, a četiri godine nisu taknuli ništa. Sve je to lijepo, ali mrtvo. Mi imamo sad oko 30-tak posjeta dnevno. Nisam nezadovoljan posjetom.

- Kako će se site ažurirati?

- Evo i danas je nešto novo stavljeno. Osvježavat će se dva-tri puta tjedno. Pokušat ću imati intimniji odnos s possjetiteljima. Imamo posebno zaduženog čovjeka koji se brine za site. To je Ante Perković i on će stranice redovito održavati barem sljedećih 7-8 mjeseci kako ide promidžba ploče. Neće biti trivijalnosti, što je ko jeo i kako je spavao, već korisnih i zanimljivih informacija. Mediji će imati gotove stvari koje će moći upotrijebiti.

- Na koga ste se vi ugledali?

- Ante se malo inspirirao s Red Hot Chili Peppers siteom.

- Kako si zadovoljan s novim albumom?

- Ovo nam je najduže snimanje u životu. Mi u studio dolazimo dobro pripremljeni, no svejedno je snimanje trajalo dva mjeseca, a miksanje evo već mjesec dana. Dakle sve skupa tri mjeseca studija, što je u našim uvjetima stvarno ekstremno.

- Onda će to biti najbolja ploča dosad?

- To je u svakom slučaju najozbiljnija ploča koju smo napravili i kad usporedim mikseve s "Fred Astairea" i "Boga", "Fred Astaire" zvuči kao malo dijete.

- A zašto "Bog"?

- Vidjet ćeš.


© 1997-1999 Internet Monitor