11.03.99, četvrtak
Klik za veliku naslovnicu

Na tajnom sastanku prvaka oporbene šestorke
Lideri oporbene šestorke pripremaju sporazum o raspodjeli vlasti i otkazuju najavljene demonstracije

Diplomacija ugovara posjet Predsjednika SAD-u
Tuđman vodi hrvatske biznismene u Ameriku početkom travnja?

Glavaš podržao ulazak stranog kapitala u Gradsku banku Osijek
Rimski odvjetnici spremni kupiti većinski dio Novalićeve banke

Slučaj Osijek: Novčane malverzacije
Petorica čelnika osječkog poglavarstva od utorka u pritvoru

Nelikvidnost: HGB nakon ograničenih isplata štedišama jučer je ostala bez kuna
Hrvatska gospodarska banka prestala isplaćivati kune

Poznata glumica optužena za pogibiju motorista Fatmira Minirija nije se pojavila na sudu
Suca Mrčelu ne zanimaju poslovne obveze Ene Begović

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest

Poznata glumica optužena za pogibiju motorista Fatmira Minirija nije se pojavila na sudu
Suca Mrčelu ne zanimaju poslovne obveze Ene Begović

ZAGREB - Poznata hrvatska glumica Ena Begović, optužena da je iz nehaja kršenjem propisa o sigurnosti prometa 5. lipnja 1996. izazivala nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, nije došla na jučerašnje prvo ročište na Općinskom sudu, pa je rasprava odgođena za travanj. Predsjednik sudskog vijeća Marin Mrčela istaknuo je kako je dostava poziva preko sudskog dostavljača iskazana, poziv je preuzeo stric Ene Begović, ali ga nije htio potpisati.

Okrivljena glumica poslala je sucu Mrčeli dopis u kojem navodi da zbog poslovnih obveza nije u mogućnosti pristupiti raspravi, no sud ju je pismeno upozorio kako poslovne obveze u buduće neće uvažiti kao opravdanje za izostanak, a istu je poruku sudac uputio okrivljenoj glumici i preko njezina branitelja.

Na sljedeću raspravu pismeno će se na obje adrese, koje je sudu prijavila, pozvati Ena Begović, te njezin odvjetnik Anto Nobilo, koji jučer također nije došao na raspravu. Sudskom pozivu nije se odazvao niti svjedok, glumac Đorđe Kukuljica, koji je kobne večeri bio suvozač u Eninom automobilu Suzuki Swift, a sudac Mrčela naredio je njegovo privođenje uz pratnju policije, ako Kukuljica u roku osam dana ne dođe osobno ispričati svoj nedolazak. Pred sudskim vijećem jučer je sjedio samo svjedok Jadranko Jozić, koji je kao suvozač na motociklu u nesreći zadobio teške tjelesne ozljede.

Naime, prema optužnici koju potpisuje zamjenik općinskoga državnog odvjetnika Hrvobran Jaić, okrivljena Ena Begović 5. lipnja 1996. upravljala je svojim Suzuki Swiftom kolnikom Jarunske ulice u smjeru istoka, dolaskom do raskrižja s kolnikom ulice Marijana Haberlea počela je skretati u lijevo, lakomisleno smatrajući da će skrenuti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, a da prethodno nije na siguran način provjerila i procijenila kretanje vozila iz suprotnog smjera.

Na raskrižju je i dalje zadržavala svoj smjer kretanja uslijed čega je prilikom skretanja, na desnu bočnu stranu njezina Suzukija tijekom kočenja prednjim dijelom naletio motocikl Suzuki kojim je upravljao Fatmir Miniri, krećući se po obilježenoj lijevoj traci kolnika Jarunske ulice, u raskrižju zadržavajući svoj smjer kretanja za ravno.

Automobil Suzuki od naleta je odbačen na nogostup, gdje je naletio na parkirani automobil, a motocikl je pao na južnu polovicu kolnika Jarunske ulice. Suvozač u Swiftu Đorđe Kukuljica zadobio je teške tjelesne ozljede glave, potres i nagnječenje mozga, krvarenje u veliki mozak i iščašenje zgloba glave s vratom.

Teško je ozlijeđen i suvozač na motociklu Jadranko Jozić, koji je zadobio više prijeloma, podlaktice, zdjelične kosti, desnog stopala, a vozač motocikla Fatmir Miniri zbog teških je ozljeda glave, opsežnog nagnječenja mozga i višestrukog prijeloma svoda glave preminuo 16. lipnja u Kliničkoj bolnici Sestre Milosrdnice.

Na sljedećem suđenju očekuje se pojavljivanje Ene Begović.

S. Mikolčev