28.03.1999, nedjelja
Klik za veliku naslovnicu

Srbi provode masovni teror nad civilnim stanovništvom
20.000 Albanaca pred istjerano iz kuća i natjerano na marš prema makedonskoj granici

Teći val zračnih udara iziavao paniku u glavnom gradu Jugoslavije
Iz pogođenih skladišta raketnog goriva pokraj Beograda šire se otrovni plinovi

Ekskluzivno iz NATO-ove baze u Avianu
Burne ovacije na uzletu aviona nadjačavaju glas pristiglih mirovnjaka

Posljedice bombardiranja najvećeg vojnog aerodroma u Jugoslaviji
Batajnica izvan upotrebe

Hakeri u ratu: S adrese news.beotel.yu na news grupi yu.forum.politika
Srpske priče na Internetu: "Javlja mi ortak s Banjice da je Avala gadno izrokana"

U iščekivanju izbora
Ivica Ropuš, glasnogovornik HDZ-a: Prije studenog neće biti izbora

Saborski zastupnici oporbe priželjkuju kraj Šeksove ere
Šeks je u Saboru suspendirao demokraciju

Ispovijest prostitutke (2)
Zagrepčanka Sandra, koja je operacijom postala žensko, progovara o svojim potresnim iskustvima: "Zbog prostituiranja, policajci u bivšoj državi tukli su me letvom u kojoj su bili čavli"

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest

Ispovijest prostitutke (2)
Zagrepčanka Sandra, koja je operacijom postala žensko, progovara o svojim potresnim iskustvima: "Zbog prostituiranja, policajci u bivšoj državi tukli su me letvom u kojoj su bili čavli"

Sandra ZAGREB - Tridesetjednogodišnja Zagrepčanka Sandra, o kojoj smo jučer pisali, postala je prostitutka kad joj je bilo tek 15 godina, dok je još bila muškarac. Prošle godine u Njemačkoj se podvrgla složenoj operaciji promjene spola i danas je - žena. U Njemačkoj je upoznala i svog budućeg muža Thomasa. U nastavku priče, Sandra opisuje kako je izgledao njen život na ulici, i kako se nosila sa ljubomorom ostalih prostitutki.

- Nikada nisam smjela reći muškarcu s kojim sam odlazila svoje pravo ime jer ako bi on došao idućeg dana i tražio me, ljubomorne ženske koje nisu imale posla rado su se izlajale i rekle tko sam. Zato sam uvijek izmišljala drugo ime, dogovarala buduća mjesta sastanka, davala broj telefona i smišljala brojne načine kako da spriječim tog muškarca da dođe u kontakt s curama. Upravo zbog toga rijetko me je koji muškarac "provalio", a kad je malo nedostajalo da me otkriju, ja sam se snalazila. Znala sam "musteru" reći da se sam zadovolji, a ja ću uskočiti u drugoj rundi. Takve sam priče prodavala kad smo bili u mojemu stanu jer mi je onda uskakala prijateljica Vesna i obavljala posao do kraja. Inače, zaštitila sam se ja i da me "visuljak" slučajno ne oda tko sam. Naime, pila sam antibiotike od kojih mi se on nije niti dizao niti spuštao, a kako se u to doba nisu koristili prezervativi, tablete su mi ujedno bile i zaštita od moguće bolesti koja je vrebala prilikom oralnog seksa - otkriva Sandra svoje recepte.

Ipak, "štajgerice" su u to doba bile svjedokinjama događaja koji su danima zlurado prepričavale. Naime, Sandrina prijateljica s muškim spolnim organom, Mirna, imala je jedne večeri peh. Otišla je s mušterijom u haustor i rekla mu kako boluje od "ženskih bolesti" te zbog toga može prakticirati samo oralni seks. No, pripiti kamiondžija s kojim je bila htio se zabaviti "do kraja", pa je podigavši prostitutkinu suknju vidio da pred sobom ima muškarca. Snažan udarac šakom izbio je sve Mirnine zube.

- Iako mi je prijateljica, mislim da je luda jer se već i ona mogla operirati. Pa počela je raditi prije mene! Ali ne, ona će radije potrošiti lovu na druge, odvest ih na klopu i cugu pa joj ništa ne ostane. Svejedno mi je žao što je često imala ružnih iskustava na poslu jer nema dobar stav prema muškarcima. A s muškarcima treba znati - kad on dođe i pita, vi mu kažete cijenu. Ako mu odgovara - super, a ako ne - laku noć. Nemam ja što mnogo razgovarati s njima - odrješito će Sandra.

Kako je "posao" napredovao, znala je neobična prostitutka prije nego se vrati kući sa "štajge" cijelu noć lumpovati s prijateljicama. Njih bi dvije u samo jednoj noći popile barem dvije litre štoka, a što je društvo bilo brojnije, trebalo je i više alkohola. Sljedećeg dana liječila je Sandra mamurluk, a uvečer se opet spremala za "posao".

- Uvijek sam mnogo pažnje posvećivala donjem rublju jer u prave prostitutke ono mora biti najbolje. Čovjek očekuje vrhunsku uslugu za svoj novac. Imate li poderane gaćice i izvučene niti na čarapama, imate i izgleda da će sve krenuti po zlu. Ja nosim isključivo Liscino rublje koje je veoma skupo, ali si ga mogu priuštiti. Neću valjda kupovati gaćice na placu za pet kuna? Takvo rublje mene ne privlači. Jer sad, otkako sam operirana, uspjela sam se izboriti da na svojemu poslu budem prava dama. Jednostavno obavim posao i odem, a moji stalni prijatelji imaju i broj mojega mobitela pa više ne moram stajati na cesti i čekati, kao kolegice - otkriva Sandra, napominjući kako prijašnjih godina, dok je još bila muškarac, nije bilo tako. Znalo se tada događati da, umjesto u kafiću, završi u policijskoj marici. Koji li je tek šok bio policajcima kad bih im u stanici dala osobnu kartu na kojoj je pisalo muško ime!

- Stari drotovi su bili grozni prema meni. Jednom se dogodilo da su mene i prijateljicu tukli letvom u kojoj su bili čavli! Ali, to se događalo u bivšoj državi jer ti panduri nisu htjeli raditi svoj posao kako treba. Naime, oni su trebali uhititi, a ja sam ujutro trebala ići doma. Jednom sam bila u zatvoru pet dana, no tamo mi ništa nije nedostajalo. Dapače, bilo mi je super! - govori Sandra o svojim iskustvima s policijom koji joj prije, zapravo, nisu niti mogli pripisati prostituciju jer je zakon propisivao da se njome bave samo žene.

Jedne je večeri privedena u stanicu sa skupinom homoseksualaca. Policajac koji je došao provjeriti kako operativci rade na terenu zbunjeno je upitao: - "Zašto ste tu ženu doveli? Zar niste trebali privesti samo pedere?" Naravno, njegova je reakcija izazvala glasan smijeh, a kad su ga kolege upitali zar on ne poznaje Sandru, tek mu tada nije bilo ništa jasno...

Marina Borovac