HR link tjedna indeks

Ukupna ocjena

Sadržaj

Dizajn

Ažurnost


Belle de Jour

Diode su ocjene


 
Monitor home | HR link tjedna indeks | Prije | Poslije
Aquarius CoffeeNews
URL: coffeenews.aquariusnet.hr
Kategorija: Kulturno-informativni e-zine sa stavom
Urednik: Boris Ličina
Dizajn: Ratko Jagodić
Server: vlastiti, s linkom od 128 kbps (od Iskona), Linux, Apache
Datum: 11.07.1999

Klik na site CoffeNews su vijesti za jutarnju kavu, a fokusirane su na "entertainment i urbanu scenu" i općenito duhovite stvari. Prelistavši ih krenut ćete u novi dan s zagonetnim osmjehom na licu. Ono što nam se posebno sviđa jest da se ovdje nalaze samo vijesti s razlogom, odnosno ono što stvarno zanima i uzbuđuje autore. To je mnogo bolje od mnogih domaćih e-zina koji pokušavaju, tko zna zašto pokriti cijeli svemir. Ovdje se vijesti pišu punom snagom, jer oni ne mogu drugačije. Ako imate rupa u vašim kino posjetama, saznat ćete što ste propustili u redovitim filmskim kritikama koje su pisane sasvim osobno i iz želuca.

I kompetentno. Na Cool tip of the Day možete naići na misao Oscara Wildea ("In this world there are only two tragedies. One is not getting what one wants, and the other is getting it.") ili na dobar vic ("Hear about the Californian terrorist that tried to blow up a bus? Burned his lips on the exhaust pipe.") Dizajn podcrtava riječi i dokazuje da se radi o kulturno cjelovitim osobnostima koji vizualizaciju ne prepuštaju slučaju. Ne sekirajte se ako AquariusNet u Kralja Držislava 4. (Jeste li znali da ta ustanova radi non-stop, 24 sata dnevno?!)

- Počeli ste...

- ...u desetom mjesecu prošle godine s jednom jedinom stranicom, a od prosinca idemo u sadašnjoj formi.

- Koliko posjeta dnevno imate?

- Između 200 i 300. Radi o stalnim posjetiteljima prema kojima osjećamo odgovornost da sadržaj redovito mijenjamo. Stranice se osvježavaju svaki dan točno u ponoć. Samo se jednom desilo da su vijesti kasnile 8 sati. Radimo i preko ljeta, i subotom i nedjeljom.

- Koliko vremena trošite na dnevno održavanje?

- 2-3 sata.

- Kako se financirate?

- Za rad na CoffeeNewsima ne primamo plaću, prihodi dolaze s drugih strana. To što radimo, radimo isključivo iz vlastitog zadovoljstva.

- Imate odličnu filmsku stranicu?

- Jasna Nanut o filmu piše već niz godina, poznaje film i studira ga. Sa suradnicima inače radimo po principu kompenzacije - mi njima damo da besplatno surfaju u cyber cafeu, a oni nama tekstove.


Aquarius CoffeeNews su od kolovoza 1999. prestali osvježavati stranice jer je urednik Boris Ličina otišao na rad u Amsterdam.

© 1997-1999 Internet Monitor