17.03.1999, srijeda
Klik za veliku naslovnicu

Susret predsjednika Tuđmana i poglavara SPC-a
Patrijarh Pavle: Srbi moraju prihvatiti Hrvatsku kao svoju domovinu

Autocentar Zubak nije platio 18,5 milijuna kuna poreza za 1997. i 1998. god.
Pavo Zubak: Sve porezne dugove platit ću do kraja ožujka

Terorizam: Eksplozija službenog bijelog Golfa 3 u Sarajevu u 7.30 sati
U atentatu teško ranjen doministar MUP-a Federacije BiH Jozo Leutar

Stotinjak radnika ispriječilo se ispred direktora, sudskih izvršitelja i policije
Vozači Zagrebačkih transporta spriječili pljenidbu kamiona

Enron u Hrvatskoj: Dr. Mirko Matić, član Hrvatskoga gospodarskog foruma i energetski stručnjak
U 20 godina na TE Jertovec Enron će zaraditi 600 milijuna dolara

Suđenje Baraču i Obrvanu: Saslušan sanacijski upravitelj banke
Koncul : Tanora AG iz Liechensteina dužna je Dubrovačkoj banci 15 milijuna DEM

Vlaho Bogišić, jedini član Vijeća HRT-a koji je glasovao protiv izbora Marije Peakić-Mikuljan za glavnu urednicu HTV-a
Posljedice Tuđmanove odluke o imenovanju Marije Peakić.Mikuljan snosit će Ivica Vrkić

Pravaška stranačka scena: Nakon dugih nagađanja jučer i službena potvrda
Prkačin osniva novu stranku

Intervju: Dr. Ljubomir Antić, povjesničar, publicist, novinar i nedavno imenovani direktor Hine
Antić: Pašalić nema nikakve veze s mojim imenovanjem za direktora Hine

Nestašica lijekova: Ministar zdravstva najavio rigorozne mjere protiv ljekarnika
Reiner: Zatvorit ćemo sve ljekarne bez lijekova s liste

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest | Sljedeća vijest

Terorizam: Eksplozija službenog bijelog Golfa 3 u Sarajevu u 7.30 sati
U atentatu teško ranjen doministar MUP-a Federacije BiH Jozo Leutar

Automobil Joze Leutar SARAJEVO - U Sarajevu je jučer ujutro oko 7.50 sati od eksplozije nepoznate naprave teško ranjen doministar Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH Jozo Leutar. On je u teškom stanju prebačen u Klinički centar Koševo u Sarajevu i liječnici se bore za njegov život. Jučer poslijepodne obavljen je operativni zahvat na mozgu. Leutar je i član Predsjedništva HDZ-a BiH i zastupnik u Parlamentu BiH.

Teške ozljede glave i grudnog koša Leutar je zadobio u eksploziji prednjeg dijela službenog vozila, bijelog Golfa 3, kad se vozilo iz naselja Ciglane, gdje Leutar stanuje, uključilo u promet Alipašinom ulicom. To je priopćio jučer u 14 sati federalni ministar Mehmed Žilić. Vozač Željko Ćosić i suputnik Ivo Rezo, koji je bio na zadnjem sjedištu, lakše su povrijeđeni i nisu zadržani u bolnici. Već u osam sati na uviđaj su izašle zajedničke ekipe sarajevskog i federalnog MUP-a, u prisutnosti SFOR-a i IPTF-a, priopćio je Žilić.

S izvanredne sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH u Mostaru Ante Jelavić je za atentat na Jozu Leutara optužio "najviši politički vrh muslimansko-bošnjačkog naroda". - Osam ranijih ubojstava Hrvata u Travniku i podmetanja eksplozivnih naprava pod automobile Hrvata policajaca najjasniji su dokazi da iza svega stoji najviši politički vrh muslimansko-bošnjačkog naroda. Atentat na prvog Hrvata u MUP-u nedvojbeno upućuje na kontinuitet terorističkih činova s političkom pozadinom - upozorio je Jelavić.

Uspoređujući to s atentatom na Stjepana Radića, Hvidra Herceg Bosne pozvala je sve hrvatske članove u tijelima BiH i Federacije da zamrznu svoje djelovanje, zaprijetivši da će inače postaviti pitanje koga oni zastupaju. Iz Hvidre je postavljeno pitanje koliko još Hrvata mora poginuti da se shvati kako ni Federacija niti BiH ne mogu funkcionirati, te je rečeno da moraju doživjeti "remont". Upozorili su vrh HDZ-a da iza Hvidre stoji 80 posto Hrvata, koje će pozvati na plebiscit.

Jučer na večer u Sarajevu su se trebali sastati Jelavić i Alija Izetbegović, a dotad to nitko iz ureda bošnjačkog člana Predsjedništva BiH nije htio komentirati. I predsjednik Nove hrvatske incijative Krešimir Zubak ocijenio je jučer da je napad na Jozu Leutara Ňdjelo terorističe organizacije kojoj je jedini cilj dokazati kako je nemoguće uspostaviti zajedničke institucije vlasti, kao i to da one ne mogu funkcionirati.

- Teroristički akt je nastavak terora koji se provodi na području Srednje Bosne - rekao je Zubak. Teroristički napad najoštrije su osudili Ministarstvo vanjskih poslova RH, savjetnik Alije Izetbegovića, SDP, NHI, MBO te predsjednik i potpredsjednik Federacije BiH Ivo Andrić Lužanski i Ejup Ganić u zajedničkom priopćenju.

SARAJEVO - U Sarajevu je jučer ujutro oko 7.50 sati od eksplozije nepoznate naprave teško ranjen doministar Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH Jozo Leutar. On je u teškom stanju prebačen u Klinički centar Koševo u Sarajevu i liječnici se bore za njegov život. Jučer poslijepodne obavljen je operativni zahvat na mozgu. Leutar je i član Predsjedništva HDZ-a BiH i zastupnik u Parlamentu BiH.

Teške ozljede glave i grudnog koša Leutar je zadobio u eksploziji prednjeg dijela službenog vozila, bijelog Golfa 3, kad se vozilo iz naselja Ciglane, gdje Leutar stanuje, uključilo u promet Alipašinom ulicom. To je priopćio jučer u 14 sati federalni ministar Mehmed Žilić. Vozač Željko Ćosić i suputnik Ivo Rezo, koji je bio na zadnjem sjedištu, lakše su povrijeđeni i nisu zadržani u bolnici. Već u osam sati na uviđaj su izašle zajedničke ekipe sarajevskog i federalnog MUP-a, u prisutnosti SFOR-a i IPTF-a, priopćio je Žilić... Vladimir Bilić i Snježana Pavić