29.03.1999, ponedjeljak
Klik za veliku naslovnicu

Spektakularna akcija američkih specijalaca kod Buđanovaca
Helikopterskim desantom kod Beograda spašen pilot aviona F-117

Rušenje nevidljivog aviona
Jesu li Srbi oborili Night Hawk zastarjelim raketama SA-3 "Neva"?

Kosovo: Masovne egzekucije
Pola milijuna Albanaca u bijegu

Jugoslavija se navikava na život pod uzbunom
Nakon 12 sati u skloništima u noći sa subote na nedjelju, građani Jugoslavije, tek što su se popeli u svoje stanove, ponovno su začuli sirene zračne opasnosti

Beogradski koncert na Trgu Republike
"Why, bre, Bile?"

Privilegij predsjedničkog savjetnika i bivšeg predsjednika nadzornog odbora banke
Smiljko Sokol uspio je dignuti 20.000 maraka iz blokirane Komercijalne banke

Osam godina rata: Koja je cijena Miloševićeve politike?
250.000 mrtvih i 110 milijardi dolara šteta

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest | Sljedeća vijest

Beogradski koncert na Trgu Republike
"Why, bre, Bile?"

BEOGRAD - "Žao nam je, nismo znali da je nevidljiv", "F117A- ha, ha, ha" - poruka je s transparenta istaknutog na jučerašnjem koncertu naTrgu Republike u Beogradu. Za vrijeme zračne opasnosti nekoliko tisuća Beograđana okupilo se na koncertu koji je u znak prosvjeda zakazan za podne pod nazivom "Pesma nas je održala". Njime se istodobno slavio srpski Dan državnosti.

Beograđani su nosili zastave Srbije, Jugoslavije, Grčke i Makedonije, javio je Radio B 92. Zastave SAD-a i Velike Britanije istaknute su s kukastim križevima. Na sebi su nosili papire s ucrtanim metama i potpisom "target", transparente s porukama Billu Clintonu i natpisima "Bolje rat, nego patka", "WHY, bre?", "Sorry, we're singing". Koncert je počeo s "Tamo daleko" i Očenašem. Voditelj je bio Dejan Cukić, a nastupila su Deca loših muzičara, YU grupa, Bajaga, Električni Orgazam i drugi. Rambo Amadeus je za bubnjevima predstavio Naftu, 74-godišnjaka kojemu je ovo treće bombardiranje Beograda. Sirena je označila kraj zračne opasnosti u 13 i 45 dok je Cukić pjevao "Ja bih da pevam još malo" . Reporter B 92 napominje da su ga ipak prošli žmarci od pogleda na raspjevana lica koja prepoznaje s ranijih prosvjeda, onih protiv Miloševićeva režima.

Snježana Pavić