02.04.1999, petak
Klik za veliku naslovnicu

Rugova je talac Miloševića?
TANJUG tvrdi da je Milošević primio Rugovu koji se zauzima za mirno rješenje, a glavni tajnik NATO-a Solana izjavljuje: "Ne vjerujem da se vođa kosovskih Albanaca svojevoljno sastao s Miloševićem"

Vlada smanjuje prava nezaposlenih
Na sjednici Vlade državni inspektor otkrio da je u Hrvatskoj lani na crno radilo 5775 radnika

Bad Blue Boysi protiv Canjuge
Vođa BBB-a Macko tužio Canjugu i zatražio odštetu od 100.000 kuna

Skandal na Sveučilištu - Studentice Grafičkog fakulteta u Zagrebu tvrde:
Profesor Varičak zakazuje konzultacije u 6 ujutro i seksualno nas napastvuje

Svjetski ekskluziv s Kosova
Prve slike žrtve srpskih likvidacija u okolici Peći

Srušen Petrovaradinski most
Bombardiranje mostova na Dunavu početak je izolacije tzv. uže Srbije

Trojica američkih vojnika u zatočeništvu Beograda izvedena pred srpski vojni sud
Glavni tajnik NATO-a Solana i zapovjednik savezničkih snaga Wesley Clark zaprepašteni ponašanjem vojnika Vojske Jugoslavije

Afera Šibenik: Policijski načelnik predao istražne spise, ali nije podnio kaznenu prijavu
Državnom odvjetniku uručeni spisi o zlostavljanju Srba i lažnom granatiranju grada

Domišljati diler angažirao zmije za čuvanje droge
Romeo Branko Z. (36) uhićen zbog 209 grama marihuane i 47 Heptanona

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest | Sljedeća vijest

Afera Šibenik: Policijski načelnik predao istražne spise, ali nije podnio kaznenu prijavu
Državnom odvjetniku uručeni spisi o zlostavljanju Srba i lažnom granatiranju grada

ŠIBENIK - Marijan Tomurad, v. d. načelnika Policijske uprave šibensko-kninske jučer je županijskom državnom odvjetniku u Šibeniku Željku Žganjeru osobno uručio izvještaj o provedenoj kriminalističkoj obradi lažnoga granatiranja Šibenika, poticanja na ubojstvo bivšeg načelnika Policijske uprave i jednog od ključnih ljudi obrane Šibenika Nikole Vukošića i njegova tadašnjeg zamjenika Ive Fuština te događanjima u vojnom pritvoru Kuline gdje su, navodno, zlostavljane pa i ubijane osobe srpske nacionalnosti.

Istragu o tim događajima pokrenuo je sam državni odvjetnik nakon što su u Globusu objavljene izjave i dokumenti koji upućuju na mogućnost da je riječ o autentičnim dokazima počinjenih kaznenih djela.

Željko Žganjer nam je priopćio da će o sadržaju obimnog matrijala koji mu je predala policija te o svojim daljnjim odlukama izvijestiti javnost nakon što pročita i prouči sve što je policija tijekom kriminalističke obrade utvrdila. Zanimljivo je da v. d. nečelnika PU Marijan Tomurad nije, kao što je obećao i kao što je uobičajeno, o rezultatima kriminalističke istrage izvijestio javnost, nego se ograničio na na predavanje izvještaja državnom odvjetniku.

- PU šibensko-kninska provela je temeljitu obradu tog slučaja, ali nije pobliže definirala eventualnu kaznenu odgovornost sudionika tih događanja - izjavio je Željko Žganjer, županijski državni odvjetnik. - Ne bih želio biti glasnogovornik PU jer tamo rade vrsni profesionalci, ali sebi dopuštam slobodu reći da policija u konkretnom slučaju možda nije utvrdila činjenice te nije pribavila pouzdane dokaze koji bi s većom vjerojatnošću upućivali na osnovanu sumnju da su određene osobe počinile kazneno djelo.

To što nije podnesena kaznena prijava, ne spriječava Državno odvjetništvo da protiv određenih osoba pokrene kazneni postupak, ako se iz dostavljenog materijala utvrdi njihova kaznena odgovornost. Ali, sada o tome ne mogu ništa reći jer smo materijale tek dobili - rekao je Željko Žganjer. - Državno odvjetništvo - dodao je - može zatražiti i dodatno prikupljanje određenih dokaza.

Marina Radić