02.04.1999, petak
Klik za veliku naslovnicu

Rugova je talac Miloševića?
TANJUG tvrdi da je Milošević primio Rugovu koji se zauzima za mirno rješenje, a glavni tajnik NATO-a Solana izjavljuje: "Ne vjerujem da se vođa kosovskih Albanaca svojevoljno sastao s Miloševićem"

Vlada smanjuje prava nezaposlenih
Na sjednici Vlade državni inspektor otkrio da je u Hrvatskoj lani na crno radilo 5775 radnika

Bad Blue Boysi protiv Canjuge
Vođa BBB-a Macko tužio Canjugu i zatražio odštetu od 100.000 kuna

Skandal na Sveučilištu - Studentice Grafičkog fakulteta u Zagrebu tvrde:
Profesor Varičak zakazuje konzultacije u 6 ujutro i seksualno nas napastvuje

Svjetski ekskluziv s Kosova
Prve slike žrtve srpskih likvidacija u okolici Peći

Srušen Petrovaradinski most
Bombardiranje mostova na Dunavu početak je izolacije tzv. uže Srbije

Trojica američkih vojnika u zatočeništvu Beograda izvedena pred srpski vojni sud
Glavni tajnik NATO-a Solana i zapovjednik savezničkih snaga Wesley Clark zaprepašteni ponašanjem vojnika Vojske Jugoslavije

Afera Šibenik: Policijski načelnik predao istražne spise, ali nije podnio kaznenu prijavu
Državnom odvjetniku uručeni spisi o zlostavljanju Srba i lažnom granatiranju grada

Domišljati diler angažirao zmije za čuvanje droge
Romeo Branko Z. (36) uhićen zbog 209 grama marihuane i 47 Heptanona

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest | Sljedeća vijest

Bad Blue Boysi protiv Canjuge
Vođa BBB-a Macko tužio Canjugu i zatražio odštetu od 100.000 kuna

Goran Kovač Macko i odvjetnica Vesna Alaburić ZAGREB - Vođa BBB-a Goran Kovač Macko jučer je protiv Zlatka Canjuge podnio tužbu za naknadu štetu u iznosu od sto tisuća kuna te privatnu tužbu zbog uvredljivih i neistinitih tvrdnji objavljenih u tisku nakon sukoba navijača i policije za vrijeme utakmice Croatije i Hajduka.

Prema riječima Gorana Kovača Macka na jučerašnjoj konferenciji za novinare, razlog podnošenja tužbi je obrana od neutemeljenog napada jednog od najmoćnijih ljudi u državi koji je svojim tvrdnjama uvredom i klevetom počinio kaznena djela protiv časti i ugleda.

- Smatram kako je nakon ovakvoga krvavog rata u Hrvatskoj optužiti nekoga da je za komunizam i "jugoslavenštinu" te da je kolovođa koji ruši hrvatski državni poredak jedna od najtežih optužbi koja se može dogoditi bilo kojem hrvatskom građaninu ako istinski voli ovu zemlju. Ponavljam, moja je stranka Hrvatska, a klub za koji navijam Dinamo - rekao je Goran Kovač Macko.

Prema riječima njegove odvjetnice Vesne Alaburić, Goran Kovač Macko neće potraživati pravičnu novčanu naknadu ako se Zlatko Canjuga u Vjesniku, Sportskim novostima i Jutarnjem listu javno i nedvosmisleno ispriča za neistinite i uvredljive tvrdnje koje se, ukratko, svode na to da je Macko, prije svega, rušitelj hrvatske države, da želi vratiti Jugoslaviju i komunizam te da je instrumentaliziran od komunističkih provokatora.

- Macku je, prije svega, stalo do moralne satisfakcije. Ako se gospodin Canjuga javno i nedvosmisleno ispriča zbog svojih neistinitih i vrlo uvredljivih tvrdnji koje, kada ih izriče tako visokopozicioniran državni dužnosnik, dobivaju razmjere poziva na linč i političkog progona, Macko će odustati od sudskih sporova protiv gospodina Canjuge - rekla je Vesna Alaburić te dodala kako će biti će jako zanimljivo pratiti koliko će žurno biti zakazana sudska rasprava jer riječ je o tužbi običnoga građanina protiv visokopozicioniranog političara.

No, prema riječima njezina klijenta, protiv kleveta Zlatka Canjuge jedino se može braniti na sudu, a nikako na cesti ili kod kuće.

Miroslav Edvin Habek