06.04.1999, utorak
Klik za veliku naslovnicu

Operacija Savezničkih snaga trinaesti dan udara NATO-a na SRJ
Gori centar Beograda

Priprema za kopnenu intervenciju NATO-a na Kosovu
Saveznicima trebaju najmanje dva mjeseca za ulazak u Kosovo

Reporteri Jutarnjeg lista na poprištu najteže humanitarne drame na kraju stoljeća
Tisuće Kosovara čekaju spas u blatu na makedonskoj granici

Ekskluzivno iz Bruxellesa: General Wesley Clark, zapovjednik zavezničkih snaga
"Kosovo moramo vratiti u stanje prije Miloševića"

Uskrsna propovijed: Nadbiskup Josip Bozanić na misnom slavlju u Katedrali
Molimo za mir na Kosovu!

Hrvatska - SAD: Što su, zapravo, hrvatski diplomati postigli prošlog tjedna u Washingtonu
Hrvatskoj ublaženi uvjeti za ulazak u Partnerstvo za mir

Zašto je granatiran "25. maj", most na Dunavu između Iloka i Bačke Palanke
Most napadnut radi izolacije SRJ

Anketa: Raspoloženje građana Hrvatske prema izbjegličkoj krizi
Čak 87,8 posto hrvatskih građana protivi se prihvaćanju albanskih izbjeglica s Kosova

Obrat u slučaju Maglov
Prvooptuženi u aferi krađe i preprodaje automobila nakon 15 mjeseci ponovno u pritvoru

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest | Sljedeća vijest

Uskrsna propovijed: Nadbiskup Josip Bozanić na misnom slavlju u Katedrali
Molimo za mir na Kosovu!

Nadbiskup Josip Bozanić ZAGREB - Na najveći kršćanski blagdan Uskrs, kojim su vjernici diljem svijeta proslavili temeljnu vjersku istinu, uskrsnuće Isusa Krista, svečano misno slavlje u punoj zagrebačkoj katedrali predvodio je nadbiskup Josip Bozanić u zajedništvu s apostolskim nuncijem Giulijem Einaudijem, kardinalom Franjom Kuharićem, zagrebačkim pomoćnim biskupima Vladom Košićem i Josipom Mrzljakom te ostalim crkvenim uglednicima.

- Pozdravljam Vas pozdravom uskrslog Krista: Mir vama! Kličimo i radujmo se današnjem danu jer je pobijeđena smrt, Gospodin je uskrsnuo. Učvrstimo vjeru u Krista Uskrsloga - pozdravio je zagrebački nadbiskup mnogobrojne okupljene vjernike te dodao kako je Krist uskrsnuo i tako pobijedio smrt, darovao nam mir, oproštenje i duh te otvorio vrata vječnog života. Zemaljska je smrt kraj samo jedne faze života.

- Kao što je blaženi Alojzije Stepinac rekao, jedan od najljepših darova što ih je Isus nakon uskrsnuća darovao apostolima bio je mir. Molimo zato za mir na Kosovu i u okolici, za sve protjerane i one nad kojima se vrši nasilje - poručio je okupljenima nadbiskup Bozanić. Uskrsnuće je, nastavio je nadbiskup, izvrsno djelo Boga, a tražiti Uskrsloga izvrsno djelo čovjeka koji teži otkriti zagonetku smisla života i svemira. Tražiti i naći Uskrsloga znači otkriti upravo to.

- Živjeti polazeći od uskrsnuća, to je pravi Uskrs. Kršćanin je svjedok za sadašnjost i budućnost. Vjerovati u Uskrsnuće znači dan za danom susretati Krista živoga, gledati naprijed i ne vraćati se natrag, svjetlom vjere zalagati se za današnje potrebe čovjeka.

Svatko je od nas na Uskrs početnik, koji počinje put prema Očevoj kući, koju treba otkriti. Treba porušiti mostove starog čovjeka i napustiti izdaju, napuštenost, strah, mržnju i grijeh uopće. Bože, učvrsti nas u nadi da će konačna pobjeda biti na Tvojoj strani - završio je propovijed nadbiskup Bozanić te vjernicima, među kojima su bili i bivši ministar vanjskih poslova Zvonimir Šeparović sa suprugom Brankom, čestitao sretan Uskrs.

Kristina Turčin