08.04.1999, četvrtak
Klik za veliku naslovnicu

Konferencija za novinare ministra obrane Pavla Miljavca
Iz ministarstva obrane otpustit ćemo nekoliko tisuća ljudi

Jednoglasna odluka Državnog sudbenog vijeća
Berislav Živković novi državni odvjetnik

Nakon prekjučerašnjeg prenošenja računa hrvatskih banaka iz ZAP-a u HNB
Banke više ne mogu u minus bez znanja HNB-a

U postupku protiv Dinka Šakića jučer svjedočio Derviš Sarać
Sarać: Šakić je dr. Boškovića ubio s tri metka

Prosvjed željezničara: Tristotinjak sindikalaca okupilo se u dvorištu uprave HŽ-a
Pavičević: Uprava radi sve da uništi HŽ

Izbjeglička kriza
Albanija prognane želi držati što bliže Kosovu

Zločini protiv čovječnosti
SAD upozorio devet srpskih časnika na ratne zločine

Reakcije na prijedlog zajedničkog programa šestorke koji je ponudio Dražen Budiša
HDZ prihvaća 90 posto Budišina programa i nudi mu koaliciju

Prva simulacija novog izbornog modela
Šestorka osvaja 76, a HDZ 41 mjesto u Saboru

Intervju: Antun Malbašić, gradonačelnik Županje, govori o posljedicama stečaja Županjske banke
Osim u društvenom sektoru, u Županji više nitko ne prima plaću

Na zagrebačkom velesajmu otvoren sajam automobila s 337 izložaka
Počeo Zagreb Auto Show

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest

Na zagrebačkom velesajmu otvoren sajam automobila s 337 izložaka
Počeo Zagreb Auto Show

Zagreb Auto Show ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu od 8. do 14. travnja održava se najveća i najznačajnija sajamska priredba s tematikom automobila i automobilske industrije u ovom dijelu Europe. Ove godine ujedno se obilježava 75. obljetnica od prvoga sajma automobila u Zagrebu i devedeset godina od utemeljenja Zagrebačkog velesajma.

Iz Ženeve u Zagreb

Na posljednjem Zagreb Auto Showu ovog stoljeća posjetitelji će imati priliku razgledati čak 57 marki automobila, motocikala i gospodarskih vozila, odnosno ukupno 337 izložaka. Cjelokupna priredba održava se na 60 tisuća četvornih metara prostora u 16 paviljona, u kojima će svoje izloške posjetiteljima pokazati 667 izlagača. Osim osobnih automobila, motocikala, skutera, lakih i teških komercijalnih vozila i autobusa, bit će izložena sva pripadajuća oprema, rezervni dijelovi, sredstva za održavanje i njegu vozila, kao i oprema za servisne radionice. Na ovogodišnjem salonu bit će izloženo nekoliko svjetskih i europskih vicepremijera, koji su po prvi put prikazani na nedavno održanom ženevskom auto salonu, a među njima bit će i veći broj hrvatskih modela koji će se na našemu tržištu početi prodavati nakon ove priredbe. Među svjetske vicepremijere spadaju vrlo atraktivni automobili BMW 3 coupe, Ferrari 360 Modena te Mazda Premacy, a vrlo je atraktivna i europska vicepremijera ovogodišnjeg kabrioleta godine Honde S2000.

Karting utrka poznatih

Za građanstvo vrata Zagrebačkog velesajma otvaraju se danas. Priredba je radnim danom otvorena od 10 do 20 sati, a subotom i nedjeljom od 9 do 20 sati. Od ove godine pripremljeno je i nekoliko vrsta ulaznica: tzv. obiteljska ulaznica za dvije odrasle osobe i dvoje djece uz koju se dobiva i službeni katalog priredbe stoji 100 kn. Jednokratna ulaznica za odrasle osobe uz katalog stoji 45 kn, a cijena za đake, studente, umirovljenike i vojnike je 30 kn. Postoji i ulaznica za stalni posjet koja vrijedi čitavo vrijeme sajma, a stoji 120 kn. Za posjetitelje s kupljenom ulaznicom organizirana je i nagradna igra, čija je glavna nagrada VW Bora 1.6, a sretni dobitnik bit će izvučen 14. travnja u 16 sati u paviljonu 10. Uz ovu priredbu organizirane su i razne manifestacije pa se tako od ove godine po izboru automobilističkih novinara bira Miss hostesa, a bit će i organizirana karting utrka poznatih...