31.03.1999, srijeda
Klik za veliku naslovnicu

Oružani upad u Glumina banku: Prevareni štediša ranio policajca
Ivan Lešnjak, kojemje blokirano 400.000 švicarskih franaka, došao je u sjedište banke i ispalio dva metka u strop, a potom je u naguravnju s policijom ispalio hitac koji je pogodio policajca u vrat

Susret Albright-Granić: Hoće li Granićev posjet SAD-u donijeti konkretne rezulatate
Hrvatska uskoro ipak u Partnerstvu za mir?

Hrvatska - SAD: Potpisan ugovor o isporuci struje iz buduće termoelektrane Jertovec
Granić u Washingtonu i zbog projekta Enron

Sedmi dan bombardiranja Jugoslavije
Priština u okruženju, raketiran Gazimestan

B-1 može i danju i noću bombardirati srpsku vojsku
Strateški bombarderi koji se upravo uključuju u akcije na Kosovu, u ratu protiv Iraka korišteni su za uništavanje vojarni u brišućem letu

Nastavlja se likvidacija vodećih kosovskih Albanaca
Rugova ranjen, Surroi u planinama

Izbjeglička kriza u Makedoniji i Albaniji
U izbjegličkoj koloni i srpski vojni dezerteri

Vojni komentar: Analiza najava proširenja ciljeva u drugoj fazi NATO-ve akcije na Kosovu "Saveznička snaga"
NATO će raketiranjem prometnica i mostova potpuno izolirati srpske snage na Kosovu

Jeza u Donjoj Lomnici
Dvoje izgorjelo u požaru automobila nakon srahovitog sudara s vlakom

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest

Jeza u Donjoj Lomnici
Dvoje izgorjelo u požaru automobila nakon srahovitog sudara s vlakom

Unisteni Opel ZAGREB - Biserka Bukovac (53) i Josip Mikše (57) poginuli su u naletu teretnog vlaka na osobni automobil Opel Omega na pružnom prijelazu Donja Lomnica kod Velike Gorice jučer oko 3.25 sati.

Prema priopćenju Odjela prometne policije u Velikoj Gorici, nesreća se dogodila kada je automobil Opel Omega, njemačkih registarskih oznaka DAA 1124, kojim je Industrijskom cestom prema Lomnici upravljao Josip Mikše, prošao kroz upaljeno crveno svjetlo na pružnom prijelazu pa je na bočnu stranu vozila prednjim desnim krajem naletjela lokomotiva teretnoga vlaka na relaciji Sisak - Zagreb, kojom je upravljao strojovođa T. K. (50). Od siline udarca automobil je odbačen 30-ak metara, nakon čega je planuo i pretvorio se u buktinju.

Pretpostavlja se da su Biserka Bukovac i Josip Mikše preminuli vjerojatno odmah nakon silovitog udarca kompozicije. Opel Omega je izgorjela zajedno s tijelima, a vatru su ugasile vatrogasne postrojbe MUP-a. Policiju je nekoliko minuta nakon nesreće pozvao strojovođa.

Kada je ugašen automobil, policija je počela očevid kako bi se ustanovile okolnosti nesreće i utvrdio identitet poginulih. Pougljenjena tijela izvučena su iz ostataka Opel Omege i prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, a na očevid je izišao istražni sudac Radovan Ortinsky.

Prema prvim i neslužbenim informacijama, automobil se vjerojatno zapalio nakon udarca zbog kratkog spoja na akumulatoru, što je uzrokovalo zapaljenje punog spremnika benzina. Očevidom je ustanovljeno da je svjetlosna signalizacija bila ispravna.

U Odjelu prometne policije u Velikoj Gorici rečeno je da je identitet bilo teško ustanoviti jer u automobilu nisu ostali cijeli nikakvi dokumenti. Također je priopćeno da je zbog karboniziranosti u prvom trenutku bilo teško ustanoviti kojega su uopće spola poginule osobe. Policija je samo na osnovi registarskoga broja automobila počela prikupljati informacije o identitetu poginulih...

Mario Prizm