01.04.1999, četvrtak
Klik za veliku naslovnicu

NATO će bombardirati ministarstva obrane i policije u Beogradu u trećoj fazi napada
Corriere della Sere tvrdi da se uz britanske komandose SAS-a na Kosovu već nalaze i američki specijalci Seals koji bi trebali stvoriti zaštitne zone za albansko stanovništvo

Haaški sud dao nalog za Arkanovo uhićenje
Glavna tužiteljica Louise Arbour nije žaljela otkriti točan sadržaj optužnice protiv Željka Ražnjatovića Arkana, podignute još 30. prosinca 1997.

NATO uništio 30 srpskih aviona
Glasnogovornik NATO-a Jamie Shea tvrdi da jugoslavenska protuzračna obrana nije uništena u cijelosti zbog lošeg vremena

Aerodrom Batajnica potpuno uništen
Veliki broj skladišta municije i oružja potpuno je unišen od posljedica sekundarnih eksplozija

SAD - Hrvatska: Sastanak američke državne tajnice i hrvatskog ministra vanjskih poslova
Dr. Mate Granić: Hrvatska brže u Partnerstvo za mir

Štediša Glumine koji je pucao u policajca hitno operiran
Lešnjaku je pukla prsna kost, dobio je potres mozga, rane su mu šivane, a tijelo prekriveno mnogim modricama

Kriza mirovinskog fonda: Upitna isplata mirovina za travanj
Ako dobijemo kredite od banaka mirovine će biti 17. travnja, a ako ih ne dobijemo isplatit ćemo mirovine 30. travnja

Zlatko Canjuga: Kupio sam stan u centru Zagreba i selim iz Dubrave zbog očuvanja duševnog mira
Hrvatski političar s najviše funkcija kupio stan vrijedan 514.000 maraka

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest

Zlatko Canjuga: Kupio sam stan u centru Zagreba i selim iz Dubrave zbog očuvanja duševnog mira
Hrvatski političar s najviše funkcija kupio stan vrijedan 514.000 maraka

Zlatko Canjuga Vijest tjednika Nacional da predsjednik Gradske skupštine kupuje veliki novi stan u Vlaškoj ulici potvrdio nam je u jučerašnjem razgovoru sam Zlatko Canjuga. Kao glavne razloge iseljenja iz stana od 74 četvorna metra u Dubravi Canjuga navodi nedostatak radnog prostora, udaljenost od centra grada te očuvanje duševnog mira.

- Ne možete zamisliti kako je to kad vam netko u pola jedan u noći pijan ili s drugim namjerama lupa na vrata i želi ih razvaliti. Ponekad sam i sam nešto pokušao riješiti, ali ipak sam više puta morao pozvati policiju. Uz stalne provokacije, galamu pod prozorima i telefonske pozive, situacija je postala još gora prije oko dva mjeseca. Neki su pojedinci u Hrvatskoj demokraciju očito shvatili kao anarhiju i zadiranje u privatnost tuđeg doma - objasnio nam je Zlatko Canjuga.

Stan u Vlaškoj, koji stoji 514.000 maraka, Canjuga će otplaćivati uz pomoć kredita Hypo banke u Zagrebu. Kredit nije želio uzeti u hrvatskoj banci ne zbog nepovjerenja u bankarski sustav Hrvatske, već stoga što bi se, kako kaže, "odmah posumnjalo da ima neke privatne političke veze".

- Stalno se propituju HDZ-ovi političari, a bilo bi pravedno da pojedinci poput nekih novinara i oporbenih političara koji me prozivaju pokažu svoje imovinske i porezne kartice. Uostalom, ja sam vjerojatno među posljednjim preostalim HDZ-ovim političarima koji ima problema sa stambenim pitanjem - nastavlja Canjuga, navodeći u stankama s isključenim diktafonom pojedinosti o imovinskim prilikama gradskih oporbenih političara.

U otplaćivanju kreditnih rata na 15 godina Canjuga računa s pomoći roditelja i punca koji, kako neprestano ponavlja, već desetljećima imaju uspješne obrte. Mjesečnim ratama pomoći će i zalog stana u Dubravi koji, prema Canjuginoj procjeni, "sa svim vrijedi oko 250.000 maraka". Ni moguća promjena vlasti krajem godine Canjugu ne bi uznemirila. Ako se predsjednik skupštine bude morao vratiti srednjoškolcima, kredit će, kako kaže, plaćati zajedno sa ženom Piruškom, koja je potpredsjednica Agrokora.

Hrvatski političar s najviše funkcija također tvrdi da prima samo plaću predsjednika Gradske skupštine. Plaća Zlatka Canjuge, prema novoj uredbi i Zakonu o dužnosnicima, iznosi 16.800 kuna.

Orlanda Obad