14.04.1999, srijeda
Klik za veliku naslovnicu

Ministar vanjskih poslova dr. Mate Granić nakon povratka iz Bruxellesa
Hrvatska bi mogla biti pozvana na proslavu NATO-a kao promatrač

Atentat na vlasnika Euroherca: Policija još ne objavljuje službeno priopćenje
Tajkuni još nisu spremni govoriti o reketu u zapadnoj Hercegovini

Socijalni bunt: Sindikalni prosvjedi u Zagrebu kreću se s Trga bana Jelačića
Jurić: Praznik rada obilježit ćemo demonstracijama u Splitu, Puli, Osijeku i Zagrebu

Rat u Jugoslaviji
Vojska Jugoslavije proširila sukob na područje Albanije

Tihomir Blaškić drugi dan zaredom odgovarao na pitanja tužitelja
Tužitelj koristi knjigu generala Bobetka kao dokaz protiv Blaškića

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest | Sljedeća vijest

Socijalni bunt: Sindikalni prosvjedi u Zagrebu kreću se s Trga bana Jelačića
Jurić: Praznik rada obilježit ćemo demonstracijama u Splitu, Puli, Osijeku i Zagrebu

ZAGREB - Prosvjedni skup i obilježavanje Praznika rada 1. svibnja u organizaciji Saveza samostalnih sindikata i ostalih sindikata iz Hrvatskog sindikalnog bloka održat će se na Trgu bana Jelačića i u Maksimiru - rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik Saveza Davor Jurić.

- Očekujemo da će se na Trgu bana Jelačića okupiti oko šest do sedam tisuća ljudi koji će u prosvjednoj koloni krenuti prema Maksimiru, gdje će program obilježavanja 1. svibnja i prosvjed trajti od 10 do 15 sati. Pored poziva koji ćemo uputiti putem letaka i proglasa svim Zagrepčanima, na prosvjed će organizirano doći i članovi sindikata iz drugih županija, čiji će prijevoz i dolazak organizirati granski sindikati. Istodobno, prosvjedi i obilježavanje 1. svibnja u organizaciji Saveza bit će organizirani u Puli, Splitu i Osijeku. U Osijeku će okupljanje biti izrazito prosvjednog karaktera, dok će u Splitu na Marjanu pored tradicionalnog obilježavanja 1. svibnja biti održan i prosvjed - rekao je Jurić.

Na konferenciji je bilo riječi i o gospodarsko-socijalnom stanju koje se, prema ocjeni Saveza, dramatično pogoršalo u prvom tromjesječju ove godine, unatoč najavama i govoru predsjednika Tuđmana o gospodarskim i socijalnim mjerama koje bi trebale pospješiti stanje. U Savezu ocjenjuju da Vlada do sada nije ništa poduzela te da i dalje raste nelikvidnost, uvode se novi nameti, raste nezaposlenost, javna potrošnja je neizdrživo visoka i tako dalje...

Ivica Buljan