13.03.1999, subota
Klik za veliku naslovnicu

Marko Marčinko svjedočio u slučaju Barač
"Ne mogu se sjetiti tko je isplatio dva milijuna maraka za dubrovačku banku."

Radni doručak Roberta Gelbarda s opozicijom
Šestorka traži pomoć za svoju buduću vladu

Sastanak Račan - Jelavić: Interesi Hrvata u BiH iznad stranačkih podjela
Račan: Mi smo i za dokantonizaciju ako se tako postiže konstitutivnost Hrvata u BiH

Hrvatska - Slovenija: Susret Mateše i Drnovšeka
MMF će arbitrirati o novcu štediša Ljubljanske banke

Hrvatska narodna banka prodala 50 milijuna DEM
Marko Škreb: Zaustavili smo pad tečaja kune

Porges: Nemam osobnog interesa u Adriavinilu
Reakcija hrvatskog ministra gospodarstva na tekst iz Jutarnjeg: "Matejčić: Porges želi Mađare u Adriavinilu zbog osobnih interesa"

Bitka za PIK Vrbovec: U borbu za prevlast nad mesnom industrijom umiješao se i Pantovčak
Branimir Pasecky: "Predsjednik Tuđman mi je obećao poništenje natječaja"

Konferencija za novinare HDZ-a
HDZ poziva oporbene čelnike na pregovore

Slučaj Nade Šakić: Osvrt na odluku Državnog odvjetništva
Je li istraga protiv Nade Šakić bila samo obično odrađivanje procedure?

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Prethodna vijest | Sljedeća vijest

Porges: Nemam osobnog interesa u Adriavinilu
Reakcija hrvatskog ministra gospodarstva na tekst iz Jutarnjeg: "Matejčić: Porges želi Mađare u Adriavinilu zbog osobnih interesa"

Nenad Porges ZAGREB - Ministar gospodarstva Nenad Porges tvrdi da kao hrvatski građanin i ministar gospodarstva doista ima osobne interese u projektu Adriavinila, a to su očuvanje radnih mjesta u županiji s natprosječnom nezaposlenošću, poštivanje uvjeta međunarodnog natječaja te uspostavljanje novih poslovnih veza, koje će u Hrvatsku donijeti izravna inozemna ulaganja. Porges je time reagirao na napis objavljen u jučerašnjem Jutarnjem listu - "Matejčić: Porges želi Mađare u Adriavinilu zbog osobnih interesa".

U spomenutom članku pročelnik Županijskog ureda za gospodarstvo Frano Matejčić i predsjednik Udruženja hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) Splitsko-dalmatinske županije Ante Jozić navode Porgesovu izjavu o prodaji kaštelanske tvornice za proizvodnju PVC-a Adriavinil mađarskoj tvrtki Borsodchem, tvrdeći "kako iza te izjave postoje njegovi osobni interesi". Porges je potvrdio kako i dalje stoji iza svoje izjave "da oni koji priječe prodaju Adriavinila trebaju odgovoriti na pitanje tko će namiriti 2,5 milijuna maraka za godišnje dotiranje Adriavinila i tko će uposliti 320 sadašnjih radnika".

Istaknuo je "kako se nada da i pročelnik Matejčić ima osobni interes kad zastupa tezu da treba zatvoriti 320 radnih mjesta u gospodarskoj situaciji u kojoj je njegova županija, a za koju je i sam suodgovoran".

"Nije mi osobni interes u povećanju broja nezaposlenih, niti u prividnom skrivanju iza, navodno, izvedivih alternativnih programa, koji se zacijelo svode na, vjerojatno, unaprijed dogovorene scenarije: tko će i koliko zaraditi na preprodaji zemljišta", dodao je Porges u priopćenju.