27.03.1999, subota
Klik za veliku naslovnicu

Treći dan napada snaga NATO-a na Jugoslaviju
Pogođen hangar s osobnim zrakoplovom Slobodana Miloševića

Afera Dubrovačka banka: Dvojica prvooptuženih oslobođeni optužnice
Barač i Obrvan oslobođeni zbog nedostatka dokaza, sve troškove procesa plaćaju porezni obveznici

Bankarstvo: Hrvatska narodna banka pokrenula stečajni postupak za pet banaka i jednu štedionicu
Država mora isplatiti tri milijarde kuna osiguranih štednih uloga

Predsjednik Hrvatskoh olimpijskog odbora Antun Vrdoljak
Upitan je odlazak hrvatskih sportaša na Olimpijadu u Sydney

HDZ-ova konferencija za novinare - na novinarska pitanja odgovarali Borislav Škegro, Marijan Ramušćak i Đuro Njavro
Neće biti doprinosa na honorar

Ispovijest prostitutke (1): Sandra (31) je bila siroče Slavko. Sada je zaljubljena u Nijemca Thomasa za kojeg će se i udati
"Postala sam prostitutka sa 15 godina, dok sam bila muškarac, a sada sam napokon promijenila spol"

  Internet Monitor | Indeks | Jučer | Sljedeća vijest

Treći dan napada snaga NATO-a na Jugoslaviju
Pogođen hangar s osobnim zrakoplovom Slobodana Miloševića

Hangar za Miloševićev avion BRUXELLES, LONDON - S američkog ratnog broda "Philippine Sea" ispaljena je u petak, prvi puta po dnevnom svijetlu otkako su počeli zračni udari na SR Jugoslaviju, raketa Tomahawk, izvijestio je dopisnik Reutersa koji se nalazi na brodu. Raketa je ispaljena oko 14. 20 sati.

NATO je započeo treći val zračnih napada na SR Jugoslaviju, priopćila je jučer američka televizija MSNBC. Sirene su se u Beogradu oglasile u 16,14 sati oglašavajući opasnost od bombardiranja. Zrakoplovstvo NATO-a započelo je s bombardiranjem prefirije Beograda, propćila je Služba za obavješćivanje stanovništva na radiju Studio-B.

"Neprijateljsko zrakoplovstvo djeluje na periferij Beograda u područjima Mali Mokri Lug, Avala, Voždovac i Topčider", priopćila je služba. U Beogradu i drugim gradovima Srbije oko 16 sati je označena zračna opasnost. Većina građana je u skloništima ili ispred svojih zgrada. Ulice su uglavnom puste.

U zračnim napadima na aerodrom Batajnica u četvrtak navečer , između ostalih objekata, uništen je i hangar u kojem je bio smješten luksuzni zrakoplov Slobodana Miloševića Falcon 50, kao i zrakoplovi koji prevoze ostale savezne dužnosnike. Preciznim pogocima također su potpuno uništena dva najsuvremenija armirano-betonska skloništa za smještaj lovačkih zrakoplova MIG-29. Ova skloništa rađena su po NATO standardu i služila su za smještaj lovaca u punoj pripravnosti.

U zračnim napadima NATO-a ključna jugoslavenska baza specijalnih postrojbi u Hajvaliji na Kosovu u potpunosti je uništena uz veliki broj žrtava, doznaje se iz zapadnih vojnih izvora. Isti izvori javljaju da je pogođeno i skladište streljiva na brdu Grmija nedaleko od Prištine te vojarna Maršal Tito u Prištini. NATO je više puta pogodio i radarske kupole te komunikacijske tornjeve na planini Goleš na Kosovu. Radarske instalacije pogođene su i u Slatini nedaleko od Prištine.

Zgrade na prištinskom aerodromu su ciljane i uništene, a pista nije bila metom napada jer bi, u slučaju da Beograd pristane na sporazum o Kosovu, NATO koristio prištinsku zračnu luku za svoj stožer. Izvori kosovskih Albanaca javljaju da su Srbi u znak osvete zapalili 60 posto gradova Podujeva i Đakovice...

Redakcijsko izvješće